Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De aller fleste evakuerte innbyggerne fra flammene på ferieøya Gran Canaria har fått lov til å flytte hjem igjen etter at brannvesenet fikk kontroll.

Kaldere vær og mindre vind førte til at brannvesenet fikk kontroll på den kraftige brannen tirsdag og onsdag.

Så mange som 9.000 mennesker fra flere landsbyer var på et tidspunkt evakuert fra hjemmene sine fra det myndighetene omtalte som den verste miljøtragedien øygruppen har opplevd.

annonse

– Det har stabilisert seg. Værforholdene er gode med lave temperaturer og høy luftfuktighet. Hvis alt går etter planen i et par dager, vil den bli slukket, sier beredskapssjef Federico Grillo på Gran Canaria.

Han advarer imidlertid om at brannen kan blusse opp igjen fordi det om noen dager er ventet varmere temperaturer og lavere luftfuktighet igjen, som var årsaken til at brannen spredte seg over store områder.

– Vi kan ikke garantere at brannen ikke har potensial til å blusse opp igjen. Vi kan ikke senke beredskapen nå, sier Grillo.

annonse

Rundt 7.500 av de evakuerte er tilbake i hjemmene sine, ifølge myndighetene. Flere av dem fikk flytte hjem tirsdag ettermiddag.

Spanias statsminister Pedro Sanchez skal torsdag besøke Gran Canaria, som de siste to ukene har vært rammet av tre skogbranner som svidd av 12.000 hektar.

Turismen på kysten av Gran Canaria har ikke blitt påvirket av brannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon