Jon Helgheim, nestleder i Frps innvandring- og integreringsutvalg. Foto: NTB Scanpix
Jon Helgheim, nestleder i Frps innvandring- og integreringsutvalg, mener norsk innvandringsforskning er ensidig og politisert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens Venstre og Frp krangler om bompenger, trosser KrF sin egen regjering og vil jobbe for å få Norge til å si ja til noen av de 350  migrantene som er ombord på norske Ocean Viking.

– Vi jobber for at regjeringen skal kunne ta et annet standpunkt i denne saken, og det ønsker vi å gjøre gjennom et aktivt påvirkningsarbeid, sier parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF til NRK.

Nå får Grøvan et klart og tydelig svar fra Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim:

annonse

GLEM DET!Norge skal hverken bidra til økt menneskesmugling, økt innvandring eller flere druknede i middelhavet.

Publisert av Jon Helgheim Onsdag 21. august 2019

Har sagt nei

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har flere ganger sagt at Norge ikke vil ta imot noen av dem som er reddet i Middelhavet. Senest onsdag gjentok han ifølge Ntb det samme og sa at han hadde en samlet regjering bak seg.

De 350 som er reddet av norske Ocean Viking, blir stadig mer stresset, ifølge mannskapet. Også libyere på flukt fra krigen i hjemlandet skal være om bord.

annonse

– I løpet av de to siste dagene har vi sett et slags skifte når det gjelder stemningen på skipet. Folk kan ikke unngå å bli stadig mer stresset og bekymret. Vi er omringet av hav, og det er ikke land i sikte, sa Hannah Wallace Bowman, kommunikasjonssjef på Ocean Viking, til NTB.

Det er snart to uker siden skipet – som drives av Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée – kom de første som var i havsnød utenfor kysten av Libya til unnsetning. Nå er ifølge Ntb 356 menn, kvinner og barn stuet sammen på skipet. 103 av dem er under 18 år, og flesteparten av dem reiser alene.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon