kronprins Haakon besøkte torsdag ettermiddag den terrorrammede moské al-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. Blodflekker og kulehull er synlige etter skyting og basketaket da Phillip Manshaus tok seg inn i moskeen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Skui Kronprins Haakon besøker den terrorrammede moskéen al-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. Blodflekker og kulehull er fortsatt synlige etter skyting og basketaket da Phillip Manshaus tok seg inn i moskén. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Kronprins Haakon besøkte torsdag ettermiddag Al-Noor Islamic Centers moské i Bærum. Under besøket fikk kronprinsen en orientering og omvisning i moskeen.

Til stede under besøket var representanter for Islamsk Råd Norge og Al-Noor-moskeen og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

Bakgrunnen for besøket var at kronprinsen ønsket å vise støtte til moskeen i den vanskelige tiden etter at moskeen ble angrepet.

annonse

Lørdag 10. august gikk 21 år gamle Philip Manshaus inn i moskeen og løsnet skudd. Ingen ble alvorlig skadd, men Manshaus er siktet for terror og for drapet på sin 17 år gamle stesøster.

Etter hendelsene kom det blodflekker på et større område på teppene i bønnerommet i moskeen, samt på talerstolen og ved hovedinngangen i moskébygget. Det var også kulehull flere steder i veggene etter skuddene.

Det er foreløpig ikke klart når den offisielle gjenåpningen av moskeen skal skje. Bønnerommet er foreløpig ikke klart, men andre lokaler i bygget vil bli brukt til fredagsbønn denne uka, opplyste informasjonsansvarlig Waheed Ahmed i moskeen til NTB torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon