Demokratenes ordførerkandidat Vidar Kleppe sier til Fædrelandsvennen at siste måling er et formidabelt resultat, tatt i betraktning at de blant annet ikke får delta i skoledebattene. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Frp, Demokratene og Tverrpolitisk Folkeliste får til sammen 17,9 prosent oppslutning, mens Ap faller under 20 prosent på siste måling i Kristiansand.

annonse

Det siste barometeret fra Respons Analyse, gjennomført i perioden 16.–20. august på oppdrag for Fædrelandsvennen , er basert på 601 intervjuer i området Kristiansand, inkludert Søgne og Songdalen i Vest-Agder.

Her er det de tradisjonelt største partiene Høyre og Arbeiderpartiet som går mest tilbake siden forrige måling, med henholdsvis 2,3 og 1,6 prosentpoeng, til 23,1 og 19,9 prosent oppslutning. Også de to regjeringspartiene KrF og Venstre går noe tilbake, med 0,4 og 0,3 prosentpoeng til 11,4 og 3,9 prosent oppslutning på barometeret.

For Ap sin del er det en kraftig tilbakegang sammenlignet med forrige kommunevalg, da partiet fikk 27,8 prosent av stemmene i området.

De som går mest fram på augustmålingen er Fremskrittspartiet, med 2,6 prosentpoeng, til 8,4 prosent – lik oppslutning som Demokratene, som går fram 0,8 prosentpoeng. Demokratenes ordførerkandidat Vidar Kleppe sier til Fædrelandsvennen at det er et formidabelt resultat for dem, og påpeker at partiet hans blant annet ikke får delta i skoledebattene. Ved kommunevalget i 2015 hadde partiet 3,8 prosent av stemmene.

Slår Frp og Demokratene seg sammen med protestpartiet Tverrpolitisk Folkeliste, puster de Ap i nakken, og i en kommentar stiller avisa spørsmål ved hvordan partiene vil velge å bruke makten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.