Illustrasjonsfoto: Per Lindgren/REX
annonse
annonse

Andel personer med innvandrerbakgrunn i Tyskland ligger nå på 25,5 prosent. I de yngste aldersgruppene er den demografiske forskyvningen enda mer påfallende.

De nye tallene kommer fra en rapport publisert av det tyske føderale statistikkbyrået denne uken. Det konstateres ifølge østerrikske Kronen Zeitung at det nå er 20,8 millioner tyske borgere av innvandrerbakgrunn. Dette er definert som personer med minst en forelder født i et annet land. 

Av de 20,8 millionene har litt over halvparten, 52 prosent, tysk statsborgerskap, mens de resterende er utenlandske statsborgere. 

annonse

Vesentlige 42 prosent av alle barn under seks år i landsdelene som korresponderer med det gamle Vest-Tyskland har innvandrerbakgrunn. 

Les også: Nå er belgierne en minoritet i Antwerpen

Minoritet i eget land

annonse

I 2017 ble Frankfurt den første tyske byen der etniske tyskere utgjør en minoritet. Flere andre større byer i Tyskland later til å være på vei i samme retning. I Nürnberg utgjør personer med innvandrerbakgrunn nå 44,6 prosent av befolkningen, i Stuttgart utgjør de 44,1 prosent, og i München 43,2 prosent. 

Bryter man tallene ned på aldersgrupper, finner man eksempelvis at 60 prosent av befolkningen under 18 i Stuttgart har innvandrerbakgrunn. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon