Bergen tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke en polsk mann for menneskehandel. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Bergen tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke en polsk mann for menneskehandel.

Politiet mener 49-åringen har utnyttet bærplukkere i Sogn og har siktet ham for menneskehandel. Etter onsdagens fremstilling for varetektsfengsling ville tingretten løslate ham. Politiet har anket løslatelsen, og mannen blir sittende i varetekt til Gulating lagmannsrett har behandlet anken, skriver Bergens Tidende.

– Han er veldig glad for at retten har vurdert saken slik han forventet, men er fortvilet over situasjonen. Han tar det tungt, sier mannens forsvarer, advokat Anette Vangsnes Askevold.

annonse

Mannen tok til tårene da han ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

– Han avviser alle beskyldninger om menneskehandel og avviser at han har gitt en timelønn på 20 til 50 kroner timen, slik han er siktet for. Han mener han har holdt avtalen om en normal lønn og at lønnen skulle utbetales ved sesongslutt, slik det står i kontrakten, sier forsvareren.

Hun er kritisk til politiets anslag om at det skal være 30 til 40 arbeidere som er utnyttet.

– Vi mener det er unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Bernt Kallevik Dahlsveen i Vest politidistrikt om hvorfor løslatelsen er anket.

annonse

Mannen er siktet for å ha utnyttet personer til arbeid gjennom et bemanningsbyrå som formidler sesongarbeidere fra Polen til Norge.

– Det er mistanke om at arbeiderne har så dårlig lønn og så lang arbeidstid og dårlig innkvartering, at det rammes av bestemmelsene i menneskehandellovgivningen, sier Dahlsveen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon