Siv Jensen på vei til søndagens ekstraordinære landsstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siv Jensen har gitt klar beskjed til regjeringspartnerne om at de alle må bli ferdige med bompengesaken. Hun holder fast ved at Frp ikke vil forhandle mer.

annonse

Onsdag kveld møttes partilederne i Høyre, KrF og Venstre for nye bompengesamtaler i statsministerboligen, mens Frp-lederen glimret med sitt fravær.

– Jeg vet ikke hva de gjorde, sier Siv Jensen i et intervju med Dagbladet.

De siste dagene har hun vært tydelig på at Frp anser saken som ferdig forhandlet, etter at landsstyret i partiet søndag sluttet seg til en skisse for hvordan striden kunne løses. Skissen ble umiddelbart avvist av Venstre.

– Vi hadde holdt på i to måneder, vi hadde kommet til et punkt der vi gikk i ring. Vi kom ikke videre. Da må man forankre da. Så er det en ærlig sak at Venstre ikke liker dette, men en forankring måtte skje. Vi har forankret, vi er fornøyd – vi jubler ikke, men sier at dette er greit. Da er vi ferdige, og vi må gå videre, sier Jensen til avisen.

Hun avviser at det skal finnes noe nytt kompromiss i regjeringen.

– Vi har ikke noen grunn til å forhandle noe mer, vi kjenner hverandres posisjoner! Uansett hvor mange møter til jeg sitter i, så har jeg bare én plan: Det er å sørge for at vi får ned bompengebelastningen, sier Jensen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.