En tyrkisk militærkolonne som er sendt inn i Syria for å hindre en syrisk offensiv i Idlib-provinsen. Foto: Murat Kibritoglu / DHA via AP / NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan innkaller Russland og Iran til et toppmøte om Syria i Ankara 16. september.

annonse

Trass i at de står på motsatt side i Syria-konflikten, har Syrias støttespillere Russland og Iran samarbeidet nært med Tyrkia, som støtter grupper blant opprørerne.

Det var Erdogans talsmann Ibrahim Kalin som opplyste at president Vladimir Putin, president Hassan Rouhani og Erdogan skal møtes.

Kunngjøringen om møtet skjer på et tidspunkt da syriske styrker har rykket fram i det siste området som fortsatt holdes av opprørerne i Idlib, nordvest i Syria.

Området skulle vært beskyttet av en avtale om buffersone som ble signert av Russland og Tyrkia i fjor, men opprørerne har siden april vært utsatt for intens syrisk bombing.

Mens Russland støtter Syrias offensiv, er Tyrkia opptatt av å hindre en større syrisk offensiv inn i Idlib, der Tyrkia har tolv observasjonsstillinger og hvor det er tyrkisk-støttede opprørere, i tillegg til islamistiske Hayat Tahrir al-Sham.

Det forrige toppmøtet mellom de tre lederne var i februar, og møtet i september blir det femte siden november 2017.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.