En tyrkisk militærkolonne som er sendt inn i Syria for å hindre en syrisk offensiv i Idlib-provinsen. Foto: Murat Kibritoglu / DHA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan innkaller Russland og Iran til et toppmøte om Syria i Ankara 16. september.

Trass i at de står på motsatt side i Syria-konflikten, har Syrias støttespillere Russland og Iran samarbeidet nært med Tyrkia, som støtter grupper blant opprørerne.

Det var Erdogans talsmann Ibrahim Kalin som opplyste at president Vladimir Putin, president Hassan Rouhani og Erdogan skal møtes.

annonse

Kunngjøringen om møtet skjer på et tidspunkt da syriske styrker har rykket fram i det siste området som fortsatt holdes av opprørerne i Idlib, nordvest i Syria.

Området skulle vært beskyttet av en avtale om buffersone som ble signert av Russland og Tyrkia i fjor, men opprørerne har siden april vært utsatt for intens syrisk bombing.

Mens Russland støtter Syrias offensiv, er Tyrkia opptatt av å hindre en større syrisk offensiv inn i Idlib, der Tyrkia har tolv observasjonsstillinger og hvor det er tyrkisk-støttede opprørere, i tillegg til islamistiske Hayat Tahrir al-Sham.

Det forrige toppmøtet mellom de tre lederne var i februar, og møtet i september blir det femte siden november 2017.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon