Lan Marie Berg (tv) og Une Batsholm under MDGs valgkampåpning i forbindelse med kommunevalget 2019 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Une Bastholm og resten av den Oslobaserte ledelsen i MDG får krass kritikk av Hilde Lengali, tidligere partisekretær i MDG. Kritikere blir avfeiet og mistenkeliggjort, sier hun. Lengali kaller det en omfattende ukultur.

Une Bastholm, som er talsperson for partiet, vil ikke svare på kritikken når NRK konfronterer henne med den, men ny partisekretær, Torkil Vederhus, mener partiet ikke kan ta selvkritikk. Ikke på noe.

Opprør mot ledelsen i Oslo

annonse

Nei, det skulle tatt seg ut, da hadde han vel fått samme kalde skulder som det nettopp tidligere partisekretær Hilde Lengali følte før hun meldte seg ut av partiet. Til NRK gir hun støtte til Fylkestingspolitiker Stein Malkenes som mener partiet er udemokratisk, livsfjern, kunnskapslaus, maktarrogant og altfor dominert av Oslo.

– Det Malkenes fortel er ikkje overraskande. Eg kjenner meg så godt igjen. Dei som kjem med kritiske spørsmål eller varslar om feil i viktige saker, blir nærmast rutinemessig avfeia. Dei blir mistenkeleggjorde og skulda for å ville øydelegge for partiet, sier Hilde Lengali til NRK.

For mange i partiet toppet det seg da ledelsen, over hodet på resten av partiet, sa ja til ACER og EUS tredje energipakke. 38 personer meldte seg ut i protest. Malkenes kommer ikke til å stemme på MDG i årets kommunevalg. Han kaller vindmølleparker et klimabedrag. Norge trenger dem ikke, sier han og viser til at ACER-pakken har gjort det enklere for utenlandske firmaer å plante vindmøllene i norsk natur. 

annonse

Hyklere gjemt i kommunistisk fruktkjøtt

Nei, du kan ikke kalle deg en naturelsker om du planter over hundre meter høye fuglemordere i norsk fjellheim og natur. Du er hykler. Nå har også liksomsosialist, bonuspoengsanker og flyvningsentusiast Erik Solheim meldt seg inn i MDG. Du finner ikke noen som mener MDG egentlig er nøytrale til høyrevenstreaksen. De er i sin fanatisme det eneste partiet som kan sammenligne seg med Rødt i engasjement for løsninger som ikke har hold.

Les også: Tidligere SV-leder Erik Solheim melder seg inn i MDG

At melonen er blodrød på innsiden er det ingen tvil om. Utfrysning av de som ikke mener det «gruppa» mener er typisk sosialistisk taktikk. Saueflokkmentaliteten har spredd seg langt inn i Høyres rekker. Det er mest nikkedukker som mener det samme på Stortinget. For eksempel «krangler» regjeringen om bom. Det er tull. De spiller et skuespill der de diskuterer hvor mye folk skal måtte betale for å komme seg på jobb med bil. At du skal betale er en selvfølge. Det finnes ingen krangel om bom. Ingen vil gå ut av regjeringsbilene for bomsaken.

Une Bastholm har tøffet seg siden debattene man så i forkant av stortingsvalget 2017. Det så alle som fulgte partilederdebatten i Arendal. Hun har i Oslo, der hun var førstekandidat for MDG i 2017, fått en stor velgerskare, på rundt 15 prosent. Byen der partiet har fått fritt spillerom av Kong Raymond til å raljere som de vil på kommunalt plan. Det er knapt mulig å kjøre og parkere i byen om du har en normal lønn. Og det er vel det de ønsker.

Raskt voksende

annonse

Men flere og flere bosetter seg i Oslo og omegn. Det er en av Europas raskest voksende byer. Bare noen få kan jobbe i sykkelavstand, og å reise kollektivt er hverken enkelt, billig eller behagelig. Forsinkelser, ståplass i svette lokaler og mange bytter med ventetid i plutselig kulde og regn er virkeligheten. 

Og ikke er du garantert barnehageplass eller fritidsaktiviteter til barna i nærheten av der du bor heller. Så bil må ofte til for å leve et aktivt liv. For ikke å glemme syke og bevegelseshemmede. Bare smilende, sterke, ranke og rike kan ferdes som de vil. 

Snart er det skolestreiker for miljøet igjen. 30. august. På en fredag ettermiddag. Selvsagt. I gamle dager streiket man lørdag formiddag. Men da sitter vel streikerne trygt hjemme foran en skjerm og venter på den langreiste lunsjen mamma kokkelerer sammen for dem.

Mitt tips for de kommende skolevalgene er at MDG vil gjøre det stort. Og MDG vil svare med å «forlange» at 16-åringer snart må få stemmerett. Helst før 2021.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon