Ansatte i Volkswagen krever at operatøren av Volkswagen Halle i Braunschweig tildekker selskapets logo og navn når partiet AfD holder landsmøte i november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Volkswagen sier de vil ha logoen og selskapets navn tildekket når det sterkt høyreorienterte partiet AfD holder landsmøte i lokaler med bilprodusentens navn.

– Partiet står imot verdier som vårt selskap står for, som respekt, mangfold, toleranse og solidaritet, sier Heiko Lossie, en representant for de ansatte i Volkswagen.

I november skal Alternativ für Deutschland holde landsmøte i Volkswagen Halle i den tyske byen Braunschweig. Partiet bekrefter landsmøtet.

annonse

Volkswagen Halle er en innendørs sportsarena, men har også andre lokaler for mindre arrangementer, som konferanser.

– Vi tolererer ikke et AfD-møte i lokaler som synlig kan gjenkjennes som et Volkswagen-lokale, sier Lossie.

Talsmann Christoph Ludewig for Volkswagen sier de ikke eier lokalet.

– Likevel ønsker vi å imøtekomme kravet fra de ansatte og ber operatøren om å skjule Volkswagen-identifisering under arrangementet, sier Ludewig.

annonse

Operatøren av Volkswagen Halle sier til den tyske avisen Braunschweiger Zeitung at de ikke kan nekte ikke-forbudte partier å leie lokaler.

– Vi trenger ikke å like det i alle tilfeller, men vi har vært nødt til å være profesjonelle, sier Stephan Lemke. Han ønsker ikke å kommentere om de skal gjøre som Volkswagen ber om.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon