Irans nye Bavar-373-missil, som president Hassan Rouhani avduket onsdag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Irans utenriksminister Javad Zarif sier at Iran ikke vil la seg mobbe av USA. – Andre kan godta det, men vil vil ikke gå med på det, sier han.

Zarif, som er på besøk i Oslo, sier at Iran ikke har noen tanker om å gå til krig i Persiabukta.

– Vi vil ikke starte den krigen. Vi har ikke gått til krig mot noen på 250 år. Men de som har gått til krig mot oss, har ikke vært veldig fornøyd med utfallet, sier han i et foredrag på NUPI i Oslo.

annonse

Han beskylder USA for å terrorisere sivilbefolkningen i Iran og drive med økonomisk utpressing .

I Teheran sa Irans president Hassan Rouhani onsdag at det er nytteløst å snakke med USA om atomavtalen som nå forvitrer ytterligere etter at USA trakk seg fra den, melder AP.

– Nå som våre fiender ikke aksepterer logikk, kan ikke vi svare med logikk, sa Rouhani i en tale etter at han avduket et nytt langdistansemissil.

– Når fienden avfyrer en rakett mot oss, kan ikke vi holde en tale og si: Vær så snill, herr president, ikke skyt mot vårt land og vårt uskyldige folk. Vær så snill å trykk på en knapp og ødelegg raketten i lufta, sa Rouhani.

annonse

Det nye missilet Bavar-373, er en antiluftrakett som Rouhani sier er en forbedring over det russiske S-300. Ifølge iransk TV kan Bavar-373 identifisere opp til 100 mål på en gang og skyte mot dem med seks forskjellige våpen.

Iran har siden 1992 utviklet en egen avansert forsvarsindustri som har produsert lette og tunge våpen, fra granatkastere og torpedoer til stridsvogner og ubåter.

USA gjeninnførte sanksjoner mot Iran etter at Trump-administrasjonen trakk USA ut av den internasjonale atomavtalen på grunn av bekymring for Irans missilprogram og regionale innflytelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon