Det er påvist salmonella i kjøttdeig fra Coop og Slakter'n, opplyser Fatland Skjeggerød Gruppen. Over et tonn er trukket tilbake fra butikkene. Totalt er det snakk om 1.468 kilo Coop og Slakter'n kjøttdeig som viser salmonella av typen rubislow. Coop-kjøttdeigen er i snabb-pakker à 900 gram og Slakter'n-produktet er i pakker på 400 gram. Foto: Morten Holm / SCANPIX .

Coop kaller tilbake kjøtt- og karbonadedeig av merket Coop som er produsert av Fatland Ølen etter salmonella-mistanke.

En rutinekontroll har avdekket mistanke om salmonella i en av matvarekjedens kjøttdeiger.

– Prøven er ikke enda bekreftet positiv, men vi velger å trekke alle produktene produsert samme dag av «føre var»-prinsippet til endelig svar foreligger, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Han opplyser at det ikke medfører helsefare å spise produktene så lenge de er varmebehandlet.

Kjeden oppfordrer kunder som har kjøpt de aktuelle produktene til å levere de tilbake til butikken.

Produktene det gjelder er produsert 19. august 2019, og omfatter:

Coop Karbonadedeig 400 g, holdbarhet 06.09.2019

Coop Kjøttdeig 400 g, holdbarhet 06.09.2019

Coop Svin Kjøttdeig 400 g, holdbarhet 02.09.2019

Coop Svin Karbonadedeig 400 g, holdbarhet 02.09.2019

Coop Kjøttdeig storfe og svin 17 %, holdbarhet 02.09.2019

Coop Lam kjøttdeig, holdbarhet 02.09.2019