Jeffrey Epstein ble funnet død på fengselscellen sin for to uker siden, etter å ha tatt sitt eget liv. Epstein var siktet for menneskehandel og seksuelt overgrep mot en mindreårig. Nå blir anklagene også etterforsket i Frankrike, hvor Epstein eide en leilighet i Paris. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Fransk påtalemyndighet etterforsker mistenkte tilfeller av voldtekt og seksuelt misbruk av kvinner, inkludert mindreårige, knyttet til avdøde Jeffrey Epstein.

– Etterforskningen vil ta for seg potensielle ugjerninger utført mot franske ofre på fransk jord og i utlandet, samt mistenkte som er franske statsborgere, sier en talsmann for påtalemyndigheten i Paris.

Noen av anklagene gjelder seksuelle overgrep knyttet til mindreårige. Etterforskningen vil også undersøke anklager om at Epstein, sammen med andre, var involvert i menneskehandel gjennom en årrekke.

annonse

Da Epstein ble pågrepet i USA i starten av juli, var han nylig kommet fra Frankrike, hvor han eide en fasjonabel leilighet i nærheten av Triumfbuen i den franske hovedstaden.

10. august ble Epstein funnet død på cellen sin i fengsel på Manhattan i New York hvor han var innsatt. Han var siktet for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han var tidligere dømt for seksuelle overgrep. Rettsmedisinere har fastslått at Epstein begikk selvmord.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon