Byrådsleder Raymond Johansen har grunn til å glise etter resultatet fra fredagens meningsmåling. Her med byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Med framgang på 4,6 prosentpoeng siden forrige måling gjør Arbeiderpartiet det klart best på Norstats siste meningsmåling i Oslo. MDG mister 3,5 prosentpoeng.

annonse

Målingen er utført på vegne av Aftenposten og NRK i perioden 15. til 20. august med 1.000 respondenter. Høyre er fremdeles største parti i hovedstaden på målingen, med oppslutning på 27 prosent, et halvt prosentpoeng lavere enn i juni, mens Ap bykser fram til 24,5 prosent. MDG får 13,2 prosent av stemmene i målingen. SV øker også sin oppslutning, og med 1,6 flere prosentpoeng enn sist har partiet nå 7,4 prosent av stemmene.

– Dette er en skikkelig vitamininnsprøytning, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NRK.

Selv om Høyre er Oslo største parti på den ferske målingen ville de ikke klart å få flertall i byrådet med de andre borgerlige partiene, fordi de per nå er så små, til og med om man tar med FNB på borgerlig side. Bompengemotstanderne mister 1,6 prosentpoeng i målingen og har nå oppslutning på 6,3 prosent, mens Frp har 4,7 prosent oppslutning, ned 0,5 prosentpoeng.

Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) kommenterer at han fremdeles tror en borgerlig seier i september er innen rekkevidde.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.