Både Frankrikes president Emmanuel Macron og den tyske regjeringssjefen Angela Merkel mener Amazonas-brannene er så alvorlige at de må diskutere eventuelle tiltak under helgens G7-møte i Frankrike. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpix

G7-landene, som møtes denne helgen, jobber med å få på plass konkrete tiltak som svar på brannene i Amazonas, ifølge franske myndigheter.

annonse

– Diplomater og rådgivere er allerede i sving med konkrete initiativ for Amazonas, sier en talsmann for den franske presidenten Emmanuel Macron, som er en av verdenslederne som er til stede under helgens toppmøte.

Brasils president Jair Bolsonaro har kritisert Macron for at han har signalisert at han vil ta opp brannene på G7-møtet. Bolsonaro mener krisesituasjonen er et internt anliggende.

Macron får støtte fra sin tyske motpart, Angela Merkel, som også mener alvoret strekker seg utover de søramerikanske landene.

– Omfanget av Amazonas-brannene er sjokkerende og ødeleggende, ikke bare for Brasil og de berørte landene, men for hele verden. Når G7-landene møtes denne helgen, er den tyske regjeringssjefen overbevist om at denne krisen hører hjemme på agendaen, sier en talsmann for Merkel.

Britenes statsminister Boris Johnson kaller situasjonen «en internasjonal krise».

– Brannene som herjer i Amazonas-regnskogen er ikke bare hjerteskjærende, de er også en internasjonal krise. Vi står klar med all hjelp vi kan tilby for å få brannene under kontroll og hjelpe med å beskytte et av jordas største underverk, skriver Johnson på Twitter.

Årets G7-møte går av stabelen lørdag i havnebyen Biarritz, sørvest i Frankrike.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.