Både Frankrikes president Emmanuel Macron og den tyske regjeringssjefen Angela Merkel mener Amazonas-brannene er så alvorlige at de må diskutere eventuelle tiltak under helgens G7-møte i Frankrike. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

G7-landene, som møtes denne helgen, jobber med å få på plass konkrete tiltak som svar på brannene i Amazonas, ifølge franske myndigheter.

– Diplomater og rådgivere er allerede i sving med konkrete initiativ for Amazonas, sier en talsmann for den franske presidenten Emmanuel Macron, som er en av verdenslederne som er til stede under helgens toppmøte.

Brasils president Jair Bolsonaro har kritisert Macron for at han har signalisert at han vil ta opp brannene på G7-møtet. Bolsonaro mener krisesituasjonen er et internt anliggende.

annonse

Macron får støtte fra sin tyske motpart, Angela Merkel, som også mener alvoret strekker seg utover de søramerikanske landene.

– Omfanget av Amazonas-brannene er sjokkerende og ødeleggende, ikke bare for Brasil og de berørte landene, men for hele verden. Når G7-landene møtes denne helgen, er den tyske regjeringssjefen overbevist om at denne krisen hører hjemme på agendaen, sier en talsmann for Merkel.

Britenes statsminister Boris Johnson kaller situasjonen «en internasjonal krise».

– Brannene som herjer i Amazonas-regnskogen er ikke bare hjerteskjærende, de er også en internasjonal krise. Vi står klar med all hjelp vi kan tilby for å få brannene under kontroll og hjelpe med å beskytte et av jordas største underverk, skriver Johnson på Twitter.

annonse

Årets G7-møte går av stabelen lørdag i havnebyen Biarritz, sørvest i Frankrike.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon