Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Google-eide YouTube har deaktivert 210 kontoer som lastet opp videoer de mener var en del av en koordinert påvirkningsoperasjon mot demonstrasjonene i Hongkong.

annonse

Google sier i en uttalelse at kanalene ble stengt tidligere denne uken da de «oppdaget kanaler i et nettverk handlet på en koordinert måte da de lastet opp videoer relatert til de pågående demonstrasjonene i Hongkong».

– Våre funn er i samsvar med observasjonene Facebook og Twitter nylig har gjort som var relatert til Kina, skriver sikkerhetsdirektør Shane Huntley i Google i et blogginnlegg.

Tidligere denne uken uttalte Twitter og Facebook at de har oppdaget kontoer som er koblet til personer som er tilknyttet den kinesiske regjeringen. Twitter uttalte at de avdekket en kampanje som den kinesiske staten sto bak.

Google sier de fant bruk av VPN og andre metoder for å skjule opphavet til kontoene de nå har deaktivert. Noen av de 930 falske kontoene som Twitter fjernet denne uken, brukte også VPN.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.