Et Sea King redningshelikopter på stedet der tre personer er reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Foto: Trine Sivertsen / Våganavisa / NTB scanpix

Tilstanden er kritisk for to av personene som ble reddet opp etter at en bil kjørte ut i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland lørdag.

annonse

Politiet fikk melding klokken 20.00 om bilen som hadde havnet i vannet, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding. Bilen kjørte gjennom autovernet.

– Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble da reddet ut av bilen, sier operasjonsleder Kjetil Kalaas i pressemeldingen.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, men politiet opplyser klokken 21.38 at de tre er fløyet til sykehus av et Sea King redningshelikopter og luftambulanse.

Klokken 0.45 natt til søndag opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) på Twitter at tilstanden for to av dem, en mann i midten av 30-årene og en kvinne i tenårene, er kritisk. Tilstanden på den tredje personen, en kvinne i slutten av 30-årene, er alvorlig, men stabil.

Operasjonsleder Kalaas sier politiet har varslet kommunens kriseteam og iverksatt etterforskning av saken.

Politiet opplyser at de tre er bosatt i Svolvær.

Innsatsleder Maichel Lind sier til Lofotposten at de involverte er bosatt i Vågan kommune, hvor Svolvær er administrasjonssenter.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor bilen havnet i vannet, men ifølge innsatslederen har bilen kjørt gjennom autovernet.

– Den ligger på 25 meters dyp og vil bli hentet opp seinere, sier Lind.

Snaut to timer etter ulykken var det igjen åpent for normal fergetrafikk på kaia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.