Filip og Jakob Ingebrigtsen løp 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Filip og Jakob Ingebrigtsen så begge seiersfarlige ut i avslutningen og viste muskler på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Paris lørdag.

Filip ble til slutt nummer tre på den sterke tiden 3.31,06, mens lillebror Jakob fulgte deretter på 3.31,33.

Ronald Musagala fra Uganda vant på 3.30,58.

annonse

Lørdagens start kom etter en tung treningsperiode for Ingebrigtsen-brødrene. Duoen kom rett til Paris fra sveitsiske St. Moritz.

– Når dette er grunnivået og utgangspunktet for å toppe formen inn mot VM, må dette være ganske bra. Når du trener så mye som vi gjør nå, kan du ha gode og dårlige dager. Jeg tror dette var en OK dag, men noe mangler, sa Filip til NRK etter målgang.

Nær drømmegrensen

Lillebror Jakob fikk ingenting gratis og ble løpende

– Det var et veldig stort felt, og da blir det mye kamp om plassene. Da blir det lett et knotete løp, sa han til NRK.

– Hadde jeg vært helt skarp, hadde jeg hatt mer å gi på slutten. Jeg synes jeg gjorde det beste jeg kunne ut fra utgangspunktet og fikk en ålreit gjennomkjøring foran det neste viktige løpet, tilføyde han.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sa i forkant at det ikke ble aktuelt å la sønnene løpe for å bryte drømmegrensen på 3.30. Kreftene skulle spares inn mot viktigere oppgaver.

annonse
annonse

Til sjuende og sist var sønnene likevel ikke så langt unna å bryte drømmegrensen de har jaktet på en stund.

– Var det så fort? Ja, det sier jo litt. Hvis vi får lov til å prøve (å løpe så fort vi kan), er det snakk om magiske tider, sa Jakob.

Filip står med en personlig rekord på 3.30,01, som også er norsk rekord, mens Jakob som best har løpt på 3.30,16.

Brussel neste

Neste oppgave for Ingebrigtsen-brødrene blir den prestisjefylte Diamond League-finalen i Brussel 6. september. Deretter rettes blikket mot sesongens store høydepunkt, VM i Doha.

Mesterskapet i Qatar går i månedsskiftet september/oktober, og Ingebrigtsen-brødrene har gjort det klart at det skal satses både mot 1500- og 5000-meteren der.

annonse

Første øvelse i VM blir dermed forsøksheatene på 5000 meter fredag 27. september. Der stiller både Henrik, Jakob og Filip. Tre brødre til start på samme VM-distanse er sjelden kost i internasjonal friidrett.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon