356 migranter som ble plukket opp av det norske redningsfartøyet Ocean Viking utenfor Libya for snart to uker siden, ankom fredag Malta. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De 356 menneskene som ble reddet fra havsnød utenfor Libya av det norske redningsfartøyet Ocean Viking, kom fredag kveld i land på Malta.

Etter samtaler med EU-kommisjonen sa Malta ja til å ta imot migrantene, som ble plukket opp av Ocean Viking for snart to uker siden.

Kravet til Malta for å ta imot migrantene var at de ikke fikk lov til å bli i landet. Malta har tidligere sagt nei til å ta imot dem.

annonse

EU-landene Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania har sagt seg villige til å ta imot alle. De 356 er ikke garantert opphold, men får nå anledning til å søke om asyl i de seks landene.

Leger Uten Grenser, som opererer Ocean Viking sammen med SOS Méditerranée, krever nå en permanent europeisk løsning for å ta imot dem som reddes fra havsnød i Middelhavet.

Leger Uten Grensers middelhavsansvarlige, Jay Berger, sier de er lettet over at migrantene har kommet i land, men spør om det var nødvendig at det skulle ta to uker før en avtale kom på plass.

Ocean Viking skal bytte ut mannskapet, fylle tanken med drivstoff og fylle matlagrene før den seiler tilbake til Libyas farvann.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon