Oslo Pride Parade 2019. Paraden går fra Grønland til Pride Park i Spikersuppa i Oslo sentrum. Partileder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre og byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap), svinger seg i takt med musikken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo kommune har 133,6 årsverk som jobber med PR for til sammen 95,8 millioner kroner i året i lønninger.

De siste fire årene har Raymond Johansen (Ap) alene skaffet seg fire kommunikasjonsrådgivere med en snittlønn på 720.000 kroner, skriver Nettavisen Økonomi. Kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune mener dette er på et fornuftig nivå.

Les også: Oslo kommune bruker jente med barnehijab i skolestart-artikkel

annonse

– Sist var det hver enkelt etat som sendte inn sine tall, og det ble rapportert inn på ulike måter. Nå har vi gjort en samlet gjennomgang. Den største feilrapporteringen sist var at Utviklings- og kompetanseenheten rapporterte inn alle som jobbet med å utvikle nettsiden til Oslo kommune, forklarer Gjørtz i en e-post til Nettavisen Økonomi.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk redaktørforening mener satsingen på PR er i overkant.

– Det er ingen tvil om at nyhetstrykket har økt. Jeg er likevel sikker på at kommunen kunne klart seg med færre årsverk, dersom de var noe mindre opptatt av PR- og omdømmebygging og i stedet sørget for å bygge på enklere prinsippet om åpenhet og meroffentlighet, sier han.

annonse

Totalt har antallet PR-rådgivere økt fra 102,3 årsverk i 2014 til 133,6 i 2018, noe som gjør en omtrent 30 prosents økning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon