Statsminister Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer overfor TV 2 at det var flere uheldige sider rundt bompengeprosessen som endte med at hun stilte ultimatum.

I et intervju med kanalen sier statsministeren at hun ikke kunne være sikker på at regjeringspartnerne ville si ja til skissen hun la fram fredag kveld, men at regjeringspartiene var såpass nær en løsning at hun ikke så noen grunn til at noen skulle tre ut av regjeringsprosjektet.

annonse

I løpet av kvelden ble det imidlertid klart at alle partiene støttet skissen, men Venstre-leder Trine Skei Grande uttrykte stor misnøye med prosessen rundt hvordan regjeringskollegiet kom til en enighet. Statsministeren mener også det har vært uheldige sider.

– Det er mange grunner til å si at dette ikke var vårt fineste øyeblikk som regjering, men det er fordi det er ekte engasjement for de sakene vi diskuterer. Da er det ekte engasjement for å få mest mulig gjennomslag for egen politikk fra alle partiene rundt bordet, sier Solberg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.