Martin Ødegaard skjøt Real Sociedad til seier over Mallorca søndag. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB scanpix
annonse
annonse

Martin Ødegaard scoret sitt første La Liga-mål da han sikret seieren for Real Sociedad borte mot Mallorca søndag. Den avgjørende 1-0-scoringen kom etter pause.

Sociedad kontret hurtig etter en corner fra motstanderen. Ødegaard var involvert i starten av angrepet. Så avsluttet han det hele med en kontrollert scoring. Han mottok ballen i feltet og beholdt roen da han plasserte ballen i krysset.

Ødegaard ble mer og mer sentral utover i kampen. Han kunne også skaffet en straffe helt i sluttfasen, men han valgte å stå på beina.

annonse

Sportsavisen Marca roste nordmannen mye i sitt live-referat. – Han lyser opp La Liga også med mål, meldte avisen.

– Jeg er stolt og glad. Det var en fin pasning jeg fikk, og det ble et ganske enkelt mål for meg, sa Ødegaard da han svarte på rimelig flytende spansk til en TV-kanal.

– Vi spilte godt og forsvarte oss bra, la han til.

Løp mye

Det var svært varmt i Palma de Mallorca, og det ble lagt inn vannpauser underveis. Sociedad var svært nær å ta ledelsen like før pause. Avslutningen gikk i innsiden av stolpen.

annonse

Før det hadde Ødegaard vist seg fram et par ganger med teknikk av klasse. Han løp også nest mest (6,1 kilometer) av alle i første omgang.

Etter pause forsøkte 20-åringen seg med et frispark fra 17 meter. Ballen gikk over muren, men slo inn i sidenettet på Mallorca-målet.

Ikke lenge etter kom nordmannens mål.

Sterk start

Sociedad startet sesongen med 1-1 borte mot Valencia. I neste runde venter lokaloppgjør mot Athletic de Bilbao. Også den kampen spilles borte.

Første hjemmekamp på nyrenoverte Anoeta-stadion skjer i midten av september. Da kommer en av de tre tittelkandidatene, Atlético Madrid, til San Sebastian.

annonse

Før det skal Ødegaard spille to EM-kvalkamper (Malta og Sverige). Den norske troppen offentliggjøres tirsdag.

Etter Ødegaards utvikling det siste snaue året, er det ikke lenger noe snakk om han skal tas ut eller ikke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon