Illustrasjonsbilde av Gazastripen. AFP PHOTO / THOMAS COEX
annonse
annonse

Flyalarmen ble utløst i det sørlige Israel da tre raketter søndag ble avfyrt fra Gazastripen. To av dem ble stanset av Israels luftvernsystem.

Det er det israelske militæret som melder om prosjektilene som er avfyrt fra Gaza. De sier ingenting om hva som skjedde med raketten som ikke ble skutt ned.

Rakettene ble skutt opp etter at Israel iverksatte flyangrep i Syria mot det som hevdes å ha vært iranske droner som ble gjort klar for et angrep på Israel. To droner som kan ha vært israelske falt også ned i Libanon søndag.

annonse

Det er ikke klart hvem som står bak de tre rakettene. Militante palestinere har de siste dagene trappet opp angrepene i frustrasjon over den israelsk-egyptiske blokaden av Gaza som aldri ser ut til å ta slutt.

Det er imidlertid ikke sikkert at Hamas står bak. Også Iran-støttede militante på Gazastripen har raketter, og søndagens angrep kan ha vært en gjengjeldelse for angrepene i Syria.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon