Australias statsminister Scott Morrison, i midten, sammen med Vietnams president Nguyen Xuan Phuc i Hanoi fredag forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Australia ønsker å blokkere nettsider for å stanse spredningen av vold-, ekstremisme- og terrorinnhold, sier landets statsminister Scott Morrison.

Statsministeren uttalte under G7-toppmøtet i Frankrike at tiltaket trengs for å kontre det digitale elementet i terrorangrep som den som fant sted i Christchurch på New Zealand i mars.

– Det direktesendte angrepet illustrerer hvordan digitale plattformer og nettsider kan bli brukt for å spre ekstrem vold og terrorinnhold, sa Morrison.

annonse

– Slikt innhold har ingen plass i Australia, og vi gjør alt vi kan for å nekte terroristene mulighet til å glorifisere sine kriminelle handlinger, la statsministeren til.

Det australske statlige organet eSafety Commissioner vil med det nye tiltaket kunne jobbe med selskaper for å hindre domener som sprer terrormateriale. Et døgnåpent krisesenter skal etter planen overvåke terrorrelaterte hendelser.

51 mennesker ble skutt og drept og nesten like mange såret i terrorangrepet i Christchurch, som skjedde 15. mars. En høyreekstrem australsk mann ble dømt for handlingene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon