Framtidas SFO-ordning må bli bedre, mener statsminister og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Framtidas skolefritidsordning må bli bedre, mener Høyre – som stiller fem minimumskrav før kommunevalget.

Det er altfor store forskjeller i kommunenes SFO-tilbud, både når det gjelder kvalitet, pris og organisering, mener Høyre-leder og statsminister Erna Solberg.

– Vi må sørge for at SFO blir mer enn oppbevaring, slår hun fast og viser til at SFO er en viktig del av hverdagen til mange barn.

annonse

– Derfor er det så viktig at kvaliteten på tilbudet er godt, og at det er tilgjengelig for alle, uavhengig av inntekt, sier hun.

Fem krav
De fem SFO-kravene Høyre nå går til valg på, er:

  • Leksehjelp til alle som ønsker det
  • En åpen og tett dialog mellom SFO og hjemmet
  • Tilstrekkelige norskferdigheter blant de ansatte
  • Redusert foreldrebetaling for lavinntektsfamilier
  • Variasjon mellom læring, måltid, fysisk aktivitet, frilek og voksenstyrte aktiviteter.

Ikke heldagsskole
Solberg advarer imidlertid mot å oppfatte de fem kravene som et ledd på vei mot heldagsskolen.

annonse

– Forskjellen er at dette skal ha et fritidspreg og ikke et undervisningspreg. Vi mener SFO skal være en aktivitet, sier hun til NTB.

Til høsten er det varslet en stortingsmelding om tidlig innsats og inkluderende fellesskap som også vil ta for seg SFO-ordningen.

– Det viktige for oss er at vi skal sørge for lavere betaling og sikre reduksjonsordninger framover. Det har vi sagt at vi må gjøre, og det må kommunene også gjøre, sier Solberg.

Ap: Tafatt og generelt
Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen er alt annet enn imponert over Høyre.

– Dette er så tafatt og generelt at jeg lurer på hvorfor Høyre en gang legger det fram nå i valgkampen. Hvis dette blir fasiten, får man ikke gjort særlig mye med de store forskjellene på SFO-tilbudet i Norge, sier han.

Ap mener SFO må bli billigere og vil starte med de yngste barna. Partiet ønsker en nasjonal plan for kvalitet som gir mer læring, sammen med tid til lek og aktivitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon