Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Fallet har vært 27 prosent på ett år. Det ventes en oppgang på elbiler.

– Tallene fra Finansieringsselskapenes forening viser et slags krakk i utviklingen på privatleie, sier leder for bilfinans Ketil Pedersen i Danske Bank, som tror elbil kommer til å dominere i stadig flere segmenter av bilbransjen fremover, skriver E24.

Han tror at fallet kan ha sin økning i antall solgte elbiler.

annonse

– Det kan i stor grad skyldes usikkerhet i markedet i dag rundt spørsmålet om moms på månedsleie, samt et stort antall solgte elektriske biler, forklarer Pedersen.

Les også: Flere elbiler ga ytterligere milliardtap for staten

Regjeringen har signalisert at elbilfordelene skal i alle fall bestå frem til 2021. Men Pedersen mener de må bestemme seg snart.

– Det vi ser nå og har sett er at leasingandelen på elbiler har vært svært lav, og vi tror det skyldes at bransjen har vært konservative med å lease ut elbiler fordi de må garantere for restverdien.

Det er stor usikkerhet omkring teknologien og hvor mye den vil være verdt etter leasingperioden.

Men Pedersen ser lyst på fremtiden, det begynner å komme elbiler som er mer praktisk for det norske markedet. SUV’er med god plass og lang rekkevidde, slik som Audi E-tron og Mercedes EQ.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon