SV-politiker Inga Marte Thorkildsen med oppsiktsvekkende melding på Twitter. Foto NTB scanpix.
annonse
annonse

En av Oslos mektigste kvinner, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), ønsker ikke at Resetts redaksjonssjef bor i Oslo.

Da redaksjonssjef Lars Akerhaug viste til Utdanningsetatens egne nettsider som viste skolebarn iført hijab i en nyhetsartikkel, ble det full krangel på sosiale medier.

Den tidligere generalsekretæren for Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, hengte seg opp i Resetts bildevalg, som viste en seks år gammel jente med hijab. Et bilde som Oslo kommune selv valgte å bruke på sine nettsider i forbindelse med skolestart-artikkel.

annonse

– Dette er ganske forkastelig oppførsel! Men tenker du noen ganger hva det du driver med fører til Lars Akerhaug? Her bidrar du til hets og sjikane av et identifiserbart barn. Skammelig!, raste Sultan og viste til en ytring skrevet av Sven Egil Omdal på Nasjonal Digital Læringsarenas nettsider .

Omdal hevder i sin ytring at Akerhaug «blåser i hundefløyten» og at kommentarfeltet reagerer med «rasisme» mot jenta som er avbildet i barnehijab.

– Bildet ble publisert av Utdanningsetaten, en avdeling i Oslo kommune. Vi vurderte selvsagt bildebruken, men vanskelig å skrive om dette uten å bruke bildet. Kommentarfeltet ble fulgt tett opp og Omdal er nok upresis i gjengivelse av kontekst, svarte Akerhaug.

annonse

– Forkastelig

Men så valgte skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) å bidra i debatten.

– Så dum er du ikke.

– Jeg er mot barne-hijab sjøl. Men la barna være! Du vet hva du gjør og det er helt forkastelig. Hold deg unna Oslo, skrev SV-politikeren til Akerhaug.

annonse

Mange har reagert på at en av Oslos mektigste kvinner tilsynelatende har utstedt en bostetsnekt for Resetts redaksjonssjef.

– Du kan ikke si sånne ting til folk. Du er byråd!, skriver en person.

– En politiker som ber en journalist og osloborger holde seg unna Oslo? Har det rablet helt for deg nå?, spør en annen.

Her er andre reaksjoner:

– Pell deg ut av byen

Thorkildsen har i ettertid forklart at hun er misforstått i sin første uttalelse der hun ber Akerhaug holde seg unna Oslo.

annonse

– Jeg ber ham holde seg unna barna i vår by, ikke fysisk holde seg unna
byen (som noen tydeligvis tror). Det han holder på med bidrar til at
barn føler seg utrygge. Vi voksne har å stå opp for ungene. Det kommer
jeg til å fortsette med, skrev SV-politikeren.

– Hvordan skal “hold deg unna Oslo” forstås, mener du?, spurte Akerhaug.

Thorkildsen har ikke svart på Akerhaugs spørsmål. Men det har en annen twiter-bruker som ber Resetts-redaktøren «pelle seg ut av Oslo».

– Enig med Inga, du bør pelle deg ut av byen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon