Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Seks menn i 20-årene må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe en nå 23 år gammel mann høsten 2017.
annonse

Mannen ble skutt i bakhodet på Holmlia i Oslo i oktober 2017. Bakgrunnen for drapsforsøket skal ha vært en gjengkonflikt.

Politiet mener alle seks er tilknyttet den kriminelle gjengen Young Bloods. Det var også 23-åringen som ble skutt, skrev VG tidligere i år.

23-åringen er i dag lam fra brystet og ned som følge av skuddet mot bakhodet. Ifølge bistandsadvokat Carl Rieber-Mohn er han avhengig av hjelp døgnet rundt.

annonse

Politiet fant den da 21 år gamle mannen liggende på gaten i Dyretråkket på Holmlia like etter midnatt natt til lørdag 7. oktober i 2017. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

– Han er fornøyd med at seks av de sju siktede i saken ender opp på tiltalebenken. Han har et håp om at han kan få vite hvem som løsnet skuddet som traff ham i hodet. Etterforskningen så langt har ikke pekt på hvem det var, sier Rieber-Mohn til VG.

Oslo tingrett har satt av en måned til behandlingen av saken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.