Jonas Peterson måtte gi seg som landslagssjef i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En uoverensstemmelse med smøreteamet skal ha vært årsaken til at Jonas Peterson ble tvunget til å slutte i jobben som svensk landslagssjef i langrenn.

Det melder det svenske nyhetsbyrået TT. Jonas Peterson går selv langt i å bekrefte at opplysningene stemmer.

– Ja, det er en stor del av det. Så mye kan jeg si, sier han.

annonse

Peterson måtte i helgen gi seg etter bare fem måneder i jobben.

Forbundsdirektør og midlertidig langrennssjef Ola Strömberg ville på sin side si minst mulig om bakgrunnen for avgangen da han ble intervjuet av SVT i helgen.

– Vi har hatt ulikt syn på hvordan vi skal utvikle virksomheten, lød forklaringen hans.

Ville gjøre endringer
Ifølge TT skal problemene ha startet i vår da tidligere langrennssjef Johan Sares overlot evalueringen av forrige sesong til Jonas Peterson. I konklusjonen etter gjennomgangen som fulgte het det angivelig at de svenske løperne ikke hadde optimale ski og at smøreteamet burde omorganiseres.

annonse

Da Jonas Peterson så begynte arbeidet med å gjøre endringer blant smørerne, valgte smøresjef Urban Nilsson å slutte etter åtte år i jobben. Det skal ha ført til en konflikt mellom Peterson og resten av smørerne.

Ifølge TT skal det ha blitt arbeidet med å løse situasjonen gjennom sommeren, men uten resultat. Enden på visa ble at Peterson måtte forlate sin jobb.

– Ja, det er en stor del av dette. Så mye kan jeg si. Det finnes alltid et forbedringsarbeid å se på innenfor flere områder. Smørearbeidet har vært en stor del av utviklingsarbeidet, sier den avgåtte langrennstoppen til TT.

– Det har vært ulike detaljer rundt hvordan vi skal ta arbeidet framover og i hvilken retning. Deretter vil jeg ikke kommentere dette i detalj, tilføyer han.

Har fått støtte
Peterson bekrefter at flere landslagsløpere har tatt kontakt etter at det ble klart at måtte gi seg i jobben. Støtteerklæringene skal ha vært flere.
Den nye smøresjefen Anders Niemi vil ikke kommentere prosessen som har pågått i sommer.

annonse

Karin Ersson og Lars Selin er ansatt som nye landslagssjefer. De skal ta hånd om oppgavene Peterson hadde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon