Sylvi Listhaug besøker FpU samlingen i Lillesand tidlig i august. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Listhaug har tatt turen til Haramsøya på Sunnmørskysten, for å støtte lokalbefolkningen i kampen mot vindmøllene.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få stanset utbyggingen av de ni vindmøllene her ute. Vi har et så vakkert land å ta vare på og da synes jeg ikke at man skal sette opp disse hvite monsterne. Når vi i tillegg ikke trenger strømmen, så er det i hvert fall ingen grunn til å gjøre det, sier Listhaug til TV2.

Listhaug vil heller ikke ha utbygging til havs:

annonse

– Nei, det vil bidra til forsøpling av vårt havrom og vi har veldig mange andre interesser langs kysten som vi må ivareta, det være seg både petroleumsnæringen og skipsfarten.

Les også: Kurt Oddekalv om vindkraft: – Det er verdens største svindel

Ikke fremtidsrettet

annonse

Listhaug avviser at det er fremtidsrettet å bygge ut vindkraft, siden potensialet innen vannkraft er så stort. Lokale vindkraftmotstandere beskriver vindturbinene som «overgrep mot naturen og mot folk her ute».

Detaljplanen for utbyggingen på Haramsøya er under behandling i NVA, men Listhaug vil stanse utbyggingen:

– Avgjørelsen blir sikkert anket inn til departementet og da kan jeg i hvert fall love at mange politikere i Fremskrittspartiet aktivt kommer til å påvirke at vår statsråd tar inn over seg de innvendinger som kommer i saken, sier Listhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon