USAs tidligere visepresident Joe Biden. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny nasjonal måling av viser at det er likt mellom de tre demokratene i løpet om det demokratiske partiets nominasjons valg.

Målingen gjort av Monmouth Universitet i USA, indikere et massivt tap for Joe Biden, som var favorit før han annonserte sitt bud i nominasjonsvalget i April. Målingen viser også en klar økning i oppslutning for Bernie Sander og Elizabeth Warren som er Bidens argeste rivaler.

Les også: NTNU professor: – All diskusjon om innvandring er forbudt

annonse

Sander og Warren har nå omlag 20 prosent oppslutning hver, men Biden har 19 prosent. Den tidligere vise-presidenten har falt med 13 prosent poeng fra 32 prosent i Juni. Sanders har økt opp seks prosent poeng, og Warren med 5 prosent poeng, ifølge Fox News.

– Det viktigste ta fra denne avstemningen er at det demokratiske løpet har blitt flyktig, sier direktør Patrick Murray ved Monmouth Universitet.

– Liberale velgere begynner å kaste seg etter en kandidat de kan identifisere seg med, moderate velgere, som har fulgt med lite, ser ut til å være i tvil om Biden. Men de svinger mer mot en av de venstrestyrte kandidatene med høy navnegjenkjenning i stedet for mot en mindre kjent kandidat som kanskje er mer på linje med dem politisk, legger Murray til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon