USAs tidligere visepresident Joe Biden. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix
annonse

En ny nasjonal måling av viser at det er likt mellom de tre demokratene i løpet om det demokratiske partiets nominasjons valg.

Målingen gjort av Monmouth Universitet i USA, indikere et massivt tap for Joe Biden, som var favorit før han annonserte sitt bud i nominasjonsvalget i April. Målingen viser også en klar økning i oppslutning for Bernie Sander og Elizabeth Warren som er Bidens argeste rivaler.

Les også: NTNU professor: – All diskusjon om innvandring er forbudt

annonse

Sander og Warren har nå omlag 20 prosent oppslutning hver, men Biden har 19 prosent. Den tidligere vise-presidenten har falt med 13 prosent poeng fra 32 prosent i Juni. Sanders har økt opp seks prosent poeng, og Warren med 5 prosent poeng, ifølge Fox News.

– Det viktigste ta fra denne avstemningen er at det demokratiske løpet har blitt flyktig, sier direktør Patrick Murray ved Monmouth Universitet.

– Liberale velgere begynner å kaste seg etter en kandidat de kan identifisere seg med, moderate velgere, som har fulgt med lite, ser ut til å være i tvil om Biden. Men de svinger mer mot en av de venstrestyrte kandidatene med høy navnegjenkjenning i stedet for mot en mindre kjent kandidat som kanskje er mer på linje med dem politisk, legger Murray til.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon