Magnus Carlsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Magnus Carlsen fortsetter å innkassere halve poeng i Sinquefield Cup i sjakk. Mandag ble det remis mot Levon Aronian i 9. runde i amerikanske St. Louis.

Dermed fortsetter sjakkstjernen rekken av kamper uten tap i langsjakk. Den er nå 88 partier lang.

Magnus Carlsen sto med åtte remiser på like mange partier i Sinquefield Cup foran mandagens duell med Aronian. Der ble det et nytt halvpoeng.

annonse

Dermed er verdensmesteren fra Lommedalen fortsatt på etterskudd i kampen om å ta det som vil være hans tredje seier i turneringen i St. Louis.

Carlsen vant Sinquefield Cup både i 2013 og 2018. For ett år siden delte han riktignok seieren med Fabiano Caruana og mandagens motstander Aronian.

Mandag spilte nordmannen med svarte brikker.

Carlsen hadde det ikke travelt med å komme i gang med partiet mot Aronian. Armeneren hadde for lengst gjort sitt første trekk da verdensmesteren ankom brettet og gjorde sitt åpningstrekk.

Tirsdag møter Carlsen amerikanske Wesley So i den neste siste ordinære runden i St. Louis, før franske Maxime Vachier-Lagrave er motstander i onsdagens siste ordinære parti.

Dersom det må omspill til for å kåre en vinner i årets Sinquefield Cup, spilles det torsdag.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.