Magnus Carlsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Magnus Carlsen fortsetter å innkassere halve poeng i Sinquefield Cup i sjakk. Mandag ble det remis mot Levon Aronian i 9. runde i amerikanske St. Louis.

Dermed fortsetter sjakkstjernen rekken av kamper uten tap i langsjakk. Den er nå 88 partier lang.

Magnus Carlsen sto med åtte remiser på like mange partier i Sinquefield Cup foran mandagens duell med Aronian. Der ble det et nytt halvpoeng.

annonse

Dermed er verdensmesteren fra Lommedalen fortsatt på etterskudd i kampen om å ta det som vil være hans tredje seier i turneringen i St. Louis.

Carlsen vant Sinquefield Cup både i 2013 og 2018. For ett år siden delte han riktignok seieren med Fabiano Caruana og mandagens motstander Aronian.

Mandag spilte nordmannen med svarte brikker.

Carlsen hadde det ikke travelt med å komme i gang med partiet mot Aronian. Armeneren hadde for lengst gjort sitt første trekk da verdensmesteren ankom brettet og gjorde sitt åpningstrekk.

annonse

Tirsdag møter Carlsen amerikanske Wesley So i den neste siste ordinære runden i St. Louis, før franske Maxime Vachier-Lagrave er motstander i onsdagens siste ordinære parti.

Dersom det må omspill til for å kåre en vinner i årets Sinquefield Cup, spilles det torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon