Illustrasjonsfoto: REUTERS/Christinne Muschi.
annonse
annonse

En stor drone er observert over kjernekraftverket Forsmark øst i Sverige. Politiet rykket ut, men greide ikke å følge den da den forsvant mot skjærgården.

Dronen ved Forsmark ble observert ved 20-tiden fredag kveld. Samme tidspunkt ble det meldt om flygende gjenstander over kjernekraftverkene Ringhals på vestkysten og Oskarshamn sørøst i landet, og etter hvert kom det også melding om en mulig drone ved det nedlagte kjernekraftverket Barsebäck i Skåne.

Lørdag formiddag opplyste imidlertid politiet at det verken er sett droner ved Barsebäck eller Ringhals, og at opplysningene om Oskarshamn fortsatt undersøkes, melder svenske medier.

annonse
Forsvant mot skjærgården

En vakt ved Forsmark kontaktet politiet etter at dronen fløy over anlegget innenfor det avsperrede området. Dronen var en større modell som kan stå imot vind ettersom det blåste kraftig i området.

Politiet rykket ut og kunne selv observere dronen før den fløy videre og forsvant mot øya Gräsö i den svenske skjærgården.

– Vi brukte tid på å forsøke å lokalisere den, men vi greide ikke å finne den igjen, sier pressetalsperson Petra Blomqvist ved politiet i region Mitt.

annonse

Hun sier at hendelsen anses som helt spesiell.

USA om kinesiske kommersielle droner: «Potensiell nasjonal sikkerhetstrussel»

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon