Boris Johnson. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB
annonse
annonse

Statsminister Boris Johnson opplyste i dag at de såkalte plan b-tiltakene, blant annet påbudet om munnbind, skal avvikles allerede neste uke.

De nye koronatiltakslettelsene betyr i praksis at folk ikke lenger må bruke munnbind, jobbe hjemmefra eller ha vaksinebevis for å komme inn på nattklubber eller andre offentlige steder.

– Selv om det er noen områder der antall tilfeller fortsatt kommer til å stige, inkludert i småskolen, tror våre vitenskapsfolk at omikron-bølgen mest sannsynlig har passert toppen, sa Johnson i dag.

annonse

Han understreket imidlertid samtidig at det fortsatt er stort press på helsevesenet i hele landet, og oppfordret folk til å ta oppfriskningsdose med vaksinen.

– Vi vet at rundt 90 prosent av dem som får intensivbehandling, ikke har fått oppfriskningsdose, sa den britiske statsministeren.

Johnson sa i dag også at det «snart kommer en tid» der man kan avvikle retningslinjene for selvisolasjon og karantene og at de nåværende karantenereglene vil gjelde frem til 24. mars, om ikke situasjonen tillater det og et flertall i underhuset går inn for å avvikle dem tidligere.

annonse

Ifølge tall fra britiske myndigheter i dag har koronapandemien til nå krevd 152.513 menneskeliv i Storbritannia. Det vil si 2.229 døde pr million innbygger. Til sammenligning har det i Norge dødd 1.383 med korona. Det vil si 252 døde pr million innbygger.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon