Statsminister Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Høyre-leder Erna Solberg vil presse frem en debatt om vaksinepass i Norge.

Den tidligere statsministeren har blitt intervjuet av VG om vaksinepass. Hun ønsker ikke å si hva hun selv mener om saken, men ønsker at det blir en debatt rundt det.

– Hvem skal man mest ta hensyn til: Behovet for de vaksinerte til å leve normale liv og gå ut og på konserter som normalt, eller dem som ikke vil vaksinere seg? Skal vi ta mer hensyn til de uvaksinerte enn til at det store flertallet skal kunne få leve normalt, spør hun.

annonse

Frihet

I intervjuet sitter hun på en bar med en VG-journalist, Høyre-nestleder Jan Tore Sanner og Tina Bru.

«Bordet på utestedet Eilef’s fylles av glass med rødvin og øl – og etter hvert spareribs, quesedilla og burgere», skriver VG.

annonse

– Det er noe som heter at min frihet stopper der andres begynner. Det er forståelig at mange nå mener at de som velger å ikke vaksinere seg, legger begrensninger på friheten til det store flertallet, sier Solberg til avisen.

Flere andre land har innført bruk av vaksinepass. Blant annet i Frankrike der Underhuset i den franske nasjonalforsamlingen har vedtatt president Emmanuel Macrons plan for å innføre vaksinepass.

Macrons plan ble vedtatt med 214 mot 93 stemmer og skal nå behandles i overhuset før en endelig avstemning.

Resett tar en prat med Kongsberg-mannen som kritiserte Støre: – Hvordan kan man egentlig oppnå samhold og solidaritet? (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon