Neil Young og Joe Rogan. Foto: AP
annonse
annonse

Musiker Neil Young tar et standpunkt om ytringsfrihet.

I et brev til manageren og plateselskapet skriver Young at han ikke vil være på samme plattform som podkast-stjernen Joe Rogan. Han vil at musikkens hans blir fjernet om ikke kravet blir innfridd.

Young hevder Joe Rogan sprer skepsis og feilinformasjon om koronavaksinen.

annonse

– De kan ha Young eller Rogan. Ikke begge, skriver han i brevet.

Joe Rogan er en av verdens største podkast-stjerner. I 2020 inngikk han en avtale med Spotify som var verdt over 100 millioner dollar for å bli en del av deres satsing.

Koronavaksinen

annonse

De siste ukene har Rogan intervjuet personer om koronavaksinen. Blant annet har han intervjuet Dr.Robert Malone. Malone bidro til forskning og utvikling av mRNA-teknologi på 1980-tallet, og har vært en stor skeptiker til koronavaksinene.

Dette liker Young svært dårlig.

– Jeg gjør dette fordi Spotify sprer falsk informasjon om vaksiner, som potensielt kan føre til at de som tror på feilinformasjonen, mister livet. Jeg ber om at dette blir gjennomført i dag, og hold meg oppdatert på utviklingen, skriver Young i brevet.

Flere personer er forundret over Neil Youngs ultimatum til Spotify.

– Neil Young er 76 år gammel og har ikke vært relevant på 40 år. Men på en eller annen måte tror han at han kan kreve Spotify til velge mellom ham og den mest populære podkasten i verden. Joe Rogan kommer til å vinne denne kampen hver gang, skriver forfatter Neil Adamas på twitter.

Det er foreløpig ikke kjent hva Spotify kommer til å velge, men få tror det svenskeide selskapet kommer til å vrake Rogan.

Les også: Spotify fjerner Neil Youngs musikk

Massiv motpropaganda etter at Joe Rogan tok ivermectin mot Covid-19: Ble frisk på tre dager

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon