Lars Haltbrekken. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Lars Haltbrekken fra SV sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han mener regjeringen er bakstreversk i sin oljepolitikk.

– Dette er galskap. Verdens ledende klimaforskere, FNs generalsekretær og IEA sier at vi må slutte å lete etter mer fossil energi, sier han til E24.

Han frykter at oljenæringen kommer i veien for det grønne skiftet:

annonse

Haltbrekken mener regjeringen gjør er det stikk motsatte av det grønne skiftet. Han mener det er galt å satse på olje- og gassproduksjon når man bør satse på å bygge et lavutslippssamfunn. Han påpeker også at det tar 15–16 år fra man gjør et funn til produksjonen er i gang. SV-politikeren er redd for at olje og gass kommer til å forsinke satsinger på offshore havvind.

Les også: Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

SV er galskap

annonse

– Det eneste galskapen her er SV og Haltbrekken som ønsker å bygge ned og fjerne verdens reneste olje- og gassproduksjon og samtidig fjerne det norske folks inntekter, sier Frank Sve til Resett.

Sve sitter også i Stortingets energi- og miljøkomite. Han sier at Frp ikke vil avvikle olje- og gassnæringen, men heller utvikle den videre. Han påpeker også at Haltbrekken aldri har forklart hvordan Norge skal erstatte inntektene fra olje og gass.

– Tang og tare eller ulønnsom havvind?, undrer Sve.

Les også: Hvilken krise er det Dagbladet mener denne gang? (+)

Han mener SV ikke forstår at alle pengene de ønsker å bruke til offentlig tjenesteyting, må skapes av privat næringsliv og av viktige næringer slik som olje- og gassnæringen.

annonse
Frank Sve. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Hva logikk Haltbrekken & Co forsøker seg på forstår i hvert fall ikke jeg og heldigvis et stort flertall her i landet. Strømpriskrisen beviser vel grundig at dette klima- og miljøhysteriet snart tar knekken på vår økonomi, avslutter Frank Sve.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse