Pressestøtten er på svimlende 313 millioner kroner, fordelt på 157 aviser. Dette kan sikkert variere, men tallene er nær sannheten. Bakgrunnen for denne galskapen er politikernes argumentering for en «differensiert presse». Dette har vært gjentatt som et mantra siden 1967. Ordet «mangfold» er også ofte blitt brukt. Kanskje mange tror på denne bløffen fortsatt. At det er noe vi trenger som et intellektuelt verdigrunnlag? At det er viktig for vår kultur?
I dag er vi så langt fra en differensiert presse som vel mulig. «Fake news», løgn og dårlig journalistikk kjennetegner en rikspresse som intenst motarbeider åpenhet og debatt. Selv Aftenposten, som var selve sannhetsgarantisten en gang i verden, fremstår som en upålitelig og venstrevridd avis.
Det pussige og absurde er at Klassekampen som utgjør en ynkelig minoritet i folket, får 40,2 millioner kroner av en borgerlig regjering. Hvordan er det mulig å grafse til seg enorme summer fra felleskassen av gjeng som har aldri satt spor etter seg i norsk historie, som bare er store i kjeften. Klassekampens ideologi, enten den hadde sine idealer fra Moskva, Bejing eller Tirana varierte med skiftende intellektuelle vinder og moter, men de plasserte seg alltid i samme bås som nazismen. Menneskeforakt, antisemittisme, kollektivisme – individet skal underordnes nasjonen. Ordet frihet var et fremmedord, og ble det nevnt i debattene var det et fy-ord. Klassekampens forfedre var en sekt som utslettet seg selv med løgner og historieforfalskning, men 40 millioner skal de ha hvert år fra fienden som takk for innsatsen.
Etter masseangrepene i Köln i 2016, da politiet og mediene fortalte en helt annen historie enn sannheten oppsto uttrykket «Lügenpresse» – «Løgnpressen». Plutselig forsto mange at det ble svindlet med ord, – en nyhet kunne like gjerne være en løgn.
I en slik situasjon er det utrolig viktig at vi har en alternativ presse, som Resett. Som kan være en garanti for at vi skal kunne forstå hva som skjer i samfunnet. Det behøver ikke nødvendigvis være den fulle og endelige sannhet, men et budskap som vi selv kan vurdere opp mot løgnpressen.