Per Bergerud, som har arrangert flere store mesterskap i Norge, mener man ikke bør søke OL før IOC har kuttet i antall øvelser.
– Som den store vinternasjonen vi er bør vi ta et initiativ til å arrangere framtidige OL, men bare dersom IOC gjør flere nødvendige grep, sier Per Bergerud til NRK.
Han var direktør da Norge arrangerte VM i skiskyting og leder nå VM i orientering i Østfold 2019, og mener OL har gått ut av alle dimensjoner. Da Lillehammer arrangerte vinterlekene i 1994 var ble det delt ut medalje i 64 øvelser. I Pyeongchang var tallet 102.
– Hvorfor skal langrenn, skiskyting og skøyter ha 12–14 øvelser, mens andre grener har én til tre? Her ligger det potensial til å kutte og spare kostnader, sier Bergerud.
Verken Ådne Søndrål, tidligere olympisk mester på skøyter og IOC-medlem, eller Halvor Lauvstad, generalsekretær i skøyteforbundet, er av samme oppfatning.
– Om man har en ekstra fellesstart på ski eller lagtempo skøyter må man likevel ha arenaen og hallen. De nye øvelsene har vært med på å fylle de 16 dagene man uansett har. Jeg er enig i at IOC må ta grep, men jeg har mer tro på å spre øvelsene geografisk enn å kutte, sier Søndrål.
Lauvstad mener flere øvelser og distanser gjør at flere typer ulike utøvere kan hevde seg, både på skøyter og langrenn.
– Vi kan alltid utvikle oss, og se om man kan oppdatere konkurranseprogrammet. Spørsmålet er om det skal gå på bekostning av noe annet, sier han.
(©NTB)