Foto: Universal Images Group/REX

I The Guardian skriver en politisk journalist at det å stoppe visse debatter ikke bryter med ytringsfriheten. 

Martha Gill, som skriver lederartikler for den venstrevridde publikasjonen, som er en av Storbritannias største, riksdekkende aviser, insisterer på at sensuren i dagens samfunn overdrives av forkjempere for ytringsfriheten. Videre mener hun at etablissementet bør ha rett til å stoppe debatter de er uenige i. 

Ytringsfriheten er ikke truet, det er bare passende for det hun kaller «villmenn» og «trangsynte» å hevde slike ting, skriver Gill.

Les også: Kampen for ytringsfrihet i 2019

«Noen debatter bør det legges lokk på»

Videre forsvarer hun «de som kanskje ønsker å legge lokk på en debatt», noe hun mener ikke handler om intoleranse i det hele tatt, fordi «noen debatter bør det legges lokk på».

– Om det offentlige ordskiftet skal ha noe fremgang, er det viktig å anerkjenne når en spesifikk debatt har blitt vunnet, og la det være med det. 

Drar frem irrelevante debatter

Som eksempler på debatter hun mener bør være avsluttede, nevner hun debatter om hvorvidt kvinner bør kunne rettsforfølges for hekseri, hvorvidt minoriteter bør gis adgang til universitetene, og hvorvidt jorden er flat eller rund. 

I Breitbart reageres det på standpunktene som fremmes i The Guardian. Doktor Thomas D. Williams skriver følgende: 

– Gill og hennes redaktører vet at dette ikke er temaene som debatteres i dag. 

– De ekte debattene The Guardian og deres like vil legge lokk på dreier seg om virkelige spørsmål, som abort, klimaendringer, likekjønnet ekteskap, masseinnvandring, kjønnsteori, religionsfrihet og sharialover, for å nevne noe.