Facebook sier de bare ville ha kontaktinformasjonen til stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp).
Det var i forrige uke Facebook skal ha kontaktet statsministerens kontor etter at Per-Willy Amundsen på Facebook skrev at han ville gi den britiske innvandringskritiske aktivisten Tommy Robinson asyl i Norge.
Tirsdag ble det kjent at Facebook har slettet innlegget.
Facebook Norge sier ved pressetalsperson Janne Elvelid at hensikten kun var å komme i kontakt med stortingsrepresentanten.
Det var torsdag 11. juli Amundsen la ut innlegget hvor han skrev:
«Facebook sensurerer støtte til Tommy Robinson. Vil de sensurere en stortingsrepresentant? Tommy bør få asyl i Norge fordi Storbritannia har sviktet ytringsfriheten, han er politisk forfulgt. Facebooks sensur, som mange på høyresiden har blitt utsatt for, er forkastelig. Facebook bør lovreguleres for å sikre vår ytringsfrihet! Dette er garantert en status Facebook vil stoppe, så lik og del!»
Les også: Per-Willy Amundsen vil gi politisk asyl til Tommy Robinson
Ba ham slette
Da Elvelid kom i kontakt med Amundsen, ba han ham slette innlegget.
Ifølge Elvelid er Tommy Robinson blokkert fra Facebook permanent for gjentatte brudd på deres retningslinjer knyttet til «hatefulle ytringer».
Men mest oppsiktsvekkende er det at Facebook dermed også har forbudt andre brukere fra å uttrykke støtte til Robinson eller noen andre som er blokkert.
– Når vi blokkerer en person og peker ham ut, da følger det også at man ikke får støtte en slik person, sa Elvelid til Frp.
Resett har spurt Statsministerens kontor om hvordan de reagerte på henvendelsen, men ikke fått svar.
Amundsen sier han ikke har inntrykk av at det kun dreide seg om å spore opp hans kontaktinformasjon.
– Da er Facebook dårligere til å søke enn jeg antok.
–Hvordan bør Erna Solberg reagere på dette?
– Jeg har ikke de store forventningene til at dette er noe regjeringen kommer til å engasjere seg i, men dette er et lite eksempel på et veldig stort problem. Det er noe Trump også har vært inne på, vi ser at venstresiden driver systematisk sensur og scenenekt. Noe Facebook også er et eksempel på. Toleransen er ikke stor for andres meninger, sier Amundsen.