Ifølge viseutenriksminister Ayman Soussan kom OPCW-teamet til Damaskus lørdag. Søndag skulle de videre til Douma, som kun ligger noen få kilometer fra hovedstaden.
Syrias regjering har flere ganger forsikret at OPCWs eksperter vil få uhindret tilgang til stedene de ønsker å undersøke.
OPCW har fått i oppdrag av FNs sikkerhetsråd å finne ut om det fant sted et kjemisk angrep i den tidligere opprørsbastionen lørdag 7. april. Opprørskilder og hjelpearbeidere inne i byen meldte da at over 40 mennesker mistet livet etter å ha pustet inn giftig gass.
OPCW har imidlertid ikke mandat til å si hvem som eventuelt sto bak et slikt angrep. Organisasjonen kan kun legge fram fakta om hva slags type gift som eventuelt ble brukt, hvordan den ble spredt og hvor mange som ble drept eller såret.
Men ekspertene har en vanskelig jobb med å sikre eventuelle spor ettersom de involverte partene synes å ha kommet dem i forkjøpet. USA, Storbritannia og Frankrike forsvarte rakettangrepene mot Syria lørdag med å hevde at de allerede hadde bevis for at det var brukt kjemiske våpen mot Douma. De hevder også at de har bevis for at regimet til president Bashar al-Assad sto bak.
Både syriske myndigheter og Russland avviser på sin side at et slikt angrep har funnet sted.
Teamet fra OPCW må derfor ta i betraktning at eventuelle bevis kan ha blitt tuklet med siden stedet der det antatte angrepet skjedde, kontrolleres av regimestyrker med hjelp fra russisk militærpoliti.
– Dette er noe som vi alltid må ta i betraktning, og etterforskerne vil også lete etter bevis på hvorvidt spor har blitt forsøkt fjernet, sier Ralf Trapp, som har vært på oppdrag for OPCW i Syria tidligere.
Det var det angivelige kjemiske angrepet i Douma som ble oppgitt å være bakgrunnen for rakettangrepet mot Syria natt til lørdag.
NTB-AFP