Libyas kystvakt har anholdt rundt 40 mennesker som var på vei til Europa, og brakt dem til interneringsleiren som ble bombet for tre uker siden.
Over 50 innesperrede migranter og flyktninger ble drept i luftangrepet i utkanten av Tripoli 3. juli.
Onsdag opplyste en talsmann for den libyske kystvakten, Ayoub Gassim, at 38 migranter er stanset om lag 65 kilometer fra den libyske kysten. De befant seg i en gummibåt og forsøkte ifølge Gassim å ta seg til Europa. De fleste skal ha vært fra Egypt.
Luftangrepet for tre uker siden vakte ny bekymring for behandlingen av mennesker som er stanset av den libyske kystvakten.
Tusenvis av migranter holdes innesperret under det FN og hjelpeorganisasjoner mener er umenneskelige forhold. Flere av leirene ligger nær frontlinjen for kampene mellom ulike libyske styrker. Interneringsleiren som ble bombet for tre uker siden, lå tett inntil en militsleir.
EU har inngått et samarbeid med den libyske kystvakten for å få ned antall asylsøkere. Samtidig nekter Italia og Malta redningsskip med migranter og flyktninger å legge til kai.
Flere private redningsskip er beslaglagt av italienske myndigheter etter at de har nektet å følge ordren.
Mandag ble det holdt et uformelt EU-møte i Paris om situasjonen, men ministrene greide ikke å bli enige om felles mekanismer for å håndtere migranter og flyktninger som blir reddet i Middelhavet.
Tysklands utenriksminister Heiko Maas mente likevel at ministrene kom lenger i diskusjonene enn tidligere. Sammen med Frankrike forsøker Tyskland å få de andre EU-landene med på en ordning som sørger for at potensielle asylsøkere som blir reddet i Middelhavet, blir fordelt mellom EU-landene. Til nå har 14 land stilt seg bak forslaget, men kun åtte er så langt villig til å ta delta aktivt i ordningen.
Mangelen på enighet skyldes ikke minst motstand fra Italia og Malta. Italias innenriksminister Matteo Salvini kalte mandagens møte en «flopp» og gjentok beskjeden om at Italia ikke vil være «Europas flyktningleir».
Etter møtet sendte Den internasjonale organisasjonen for migrasjon og FNs høykommissær for flyktninger ut en felles uttalelse der diskusjonene ble omtalt som «lovende».
– Vi ønsker velkommen enigheten på dagens møte om å få slutt på den vilkårlige tilbakeholdelsen av flyktninger og migranter i Libya, heter det i uttalelsen.
De to FN-organisasjonene krever samtidig at EU starter en ny redningsoperasjon for å hindre at mennesker drukner i Middelhavet og ikke overlater innsatsen til frivillige organisasjoner og kommersielle skip.
EU har planlagt å fortsette diskusjonene på Malta i begynnelsen av september.