De vil gjøre endringer i sitt kostholdet for å bidra til et bedre miljø og bærekraft.
Årlig har Tine en spørreundersøkelse, der de kartlegger nordmenns kosthold, treningsvaner og deres motivasjon til endring av livsstil.
I årets undersøkelse avdekkes det at mange har en stor endringsvilje. De sier at de har gjort eller ønsker å endre kostholdet for å for å bidra til et bedre miljøet og skape en balansert bærekraft.
Hele tolv prosent svarte at dette er viktig for dem. Tjueto prosent sier at de har gjennomført denne type endringer allerede. Tjueåtte prosent svarte at de ville endre kostholdet om det ikke innebar for store endringer.
Sytten prosent av de som deltok i undersøkelsen er ikke så opptatt av å endre sine spisevaner for miljø og bærekraft. Seksten prosent tror ikke på alt snakket om miljø og bærekraft så de spiser og drikker det de selv ønsker uten andre tanker.
– Vi treng mat for å leve. Hva, hvor mye og hvordan vi produserer maten vår er med på å påvirke miljøet, samtidig som det påvirker også vår helse. Det er viktig for oss i Tine å sette bærekraftig kosthold på dagsorden, sier ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik i Tine til Nationen.