Mens verdens mektigste ledere var samlet til G7-toppmøte i Biarritz, dukket plutselig Irans utenriksminister Javad Zarif opp på en lynvisitt i den franske byen.
Selve besøket varte bare i noen timer, men på den tiden rakk Zarif å møte både Frankrikes president Emmanuel Macron og utenriksminister Jean-Yves Le Drian til samtaler.
– Veien foran oss er vanskelig, men verdt et forsøk, skrev den iranske utenriksministeren på Twitter like etter møtene.
Omtrent samtidig forlot flyet hans den sørfranske badebyen som er vertskap for G7-møtet.
Den franske presidenten sa seg fornøyd etter samtalene med Zarif.
– Diskusjonene er positive, sier en ansatt på presidentkontoret.
Også tyske og britiske tjenestemenn deltok i møtene.
Besøket var ikke annonsert på forhånd, og mange ble derfor overrasket da flere nettsteder for flysporing viste et Airbus A-321-fly som reiste fra Teheran til Biarritz.
Flyplassen i Biarritz har vært stengt for all annen trafikk enn G7-relaterte flygninger mellom lørdag og mandag mens toppmøtet pågår.
En fransk tjenestemann opplyser at det var Frankrike som inviterte Zarif for å forsøke å lette spenningen rundt atomprogrammet. Det overraskende besøket kom kun dager etter at Frankrikes president, Emmanuel Macron, hadde et møte med Zarif i Paris.
Talsmannen for det iranske utenriksdepartementet, Abbas Mousavi, understreker at Zarif verken skulle delta på møter eller forhandlinger med USA, som er representert ved president Donald Trump i Biarritz.
Trump skal imidlertid ha blitt varslet av Macron på forhånd om Zarifs visitt.
Iran ble søndag drøftet blant G7-lederne. Der ble det klart at Macron skal fortsette dialogen med Iran.
Kilder tett på Macron sier det er en høy prioritet å minske spenningen i Persiabukta og forhindre at Iran utvikler atomvåpen.
Franske kilder sa tidligere at G7-lederne hadde gitt Macron mandat til å snakke med Iran. Macron benekter imidlertid at han hadde fått et mandat.
– G7 er en uformell klubb. Det fins ikke noe som heter mandat som noen i G7 gir noen andre i G7, sa den franske presidenten.
USAs president Donald Trump avviste at han hadde gått med på å sende noe felles G7-budskap, men sa at han heller ikke hadde noen innvendinger mot at andre snakker med Iran.
– Man kan ikke stoppe mennesker fra å prate. Hvis de vil prate, så kan de prate, sier Trump.
Spenningen har økt betraktelig de siste månedene mellom Iran, USA og EU-landene etter at Trump gjeninnførte sanksjoner mot Iran.
Trump trakk i mai i fjor USA ut av atomavtalen som i 2015 ble framforhandlet med USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU og trådte i kraft året etter.
Da USA gjeninnførte sanksjonene, advarte de også europeiske og andre lands selskaper mot å handle med Iran, til EUs store irritasjon.
USA begrunnet at de trakk seg fra avtalen med bekymring for Irans missilprogram og regionale innflytelse.
Konfliktnivået har de siste månedene også økt kraftig i farvannene rundt Hormuzstredet, der flere skip er blitt angrepet, inkludert to fartøyer med tilknytning til Norge.