Det er i Nova rapport nr 2/22, «Nasjonal trygghetsundersøkelse 2020» at disse tallene kommer fram.
Det er jentenes egen rapportering som tallene baserer seg på. I aldersgruppen 16-19 år er det et nesten like høyt antall som oppgir å ha blitt voldtatt, hele 6,1 prosent.
En voldtekt defineres som «samleie mot din vilje, oralsex mot din vilje, analsex mot din vilje og at noen plasserer objektet eller fingre inn i vagina eller anus mot din vilje.»
SSBs tall viser at det i 2020 var 124.017 kvinner i alderen 16 til 19 i Norge. Av disse ble 7565 voldtatt om vi skal tro tallene frå undersøkelsen. I aldersgruppen 20 til 24 var det 164,356 kvinner. Av disse ble 10683 voldtatt. Totalt ble dermed 18248 kvinner mellom 16 og 24 voldtatt i 2020. Det vil si over 50 voldtekter daglig i snitt.
Tallene er selvfølgelig bare anslag basert på den prosentvise rapporteringen.
Artikkelen fortsetter.
Undersøkelsen viser videre at elever/studenter var videre klart overrepresentert sammenliknet med de andre utdanningsgruppene. Det var også flere personer med innvandringsbakgrunn som hadde vært utsatt for voldtekt, enn blant de øvrige.
68.000 personer i aldersgruppen 16-84 år totalt ble trukket ut til svar, omlag en tredjedel fullførte.
Nasjonal trygghetsundersøkelse kartlegger uro og selvopplevd utsatthet for lovbrudd i den norske befolkningen. Temaene i undersøkelsen er uro og utsatthet for lovbrudd med personofre, slik som tyveri, vold, hatkriminalitet og seksuell vold.
I undersøkelsen skriver NOVA at offentlig statistikk viser omfanget av anmeldte lovbrudd, mens Nasjonal trygghetsundersøkelse også viser forekomst av utsatthet for lovbrudd som ikke resulterte i en anmeldelse. «Det viktigste bidraget fra Nasjonal trygghetsundersøkelse er dermed en indikasjon på omfanget av lovbrudd som ikke blir registrert anmeldt hos politiet.»