Opposisjonen i Tyrkia anklager statlige medier for å manipulere foreløpige valgresultater for å gi inntrykk av at president Recep Tayyip Erdogan leder trygt.
Partiene CHP og HDP frykter valgjuks og har bedt sine velgere om å bli i valglokalene for å overvåke opptellingen.
Partiets talsmann Bülent Tezcan sier til pressen i CHPs hovedkvarter i Ankara at representanter for partiet har telt stemmene fra 10.000 valgurner og at disse viser at Erdogan har en knapp ledelse med 46 prosent.
CHPs kandidat Muharrem Ince har 40 prosent, hevdes det videre.
Også Ince selv anklager det statlige nyhetsbyrået Anadolu for å manipulere resultatene.
– Jeg ber alle representantene i stemmelokalene om ikke å forlate valgurnene, sier han.
Erdogan må få mer enn halvparten av stemmene i presidentvalget, dersom han skal unngå en valgomgang nummer to.
– Det er en veldig sterk ordbruk fra opposisjonen sin side, sier Morten Myksvoll, som dekker valget med bloggen tyrkiskpolitikk.no.
Han sier det er uklart om det er snakk om manipulasjon, eller «bare» selektiv rapportering, det vil si at Anadolu velger å først rapportere resultatene fra distriktene der Erdogan gjør det godt. Opposisjonen frykter at deres observatører skal tro at valget er tapt og gå hjem, hvorpå Erdogans støttespillere kan manipulere resultatet.
– Det jeg ser når jeg følger resultatene fra provinser jeg har valgt ut, er at Erdogans tall synker over hele linjen. Inces tall stiger. Spørsmålet er om det er nok til at Erdogan går under 50 prosent, sier Myksvoll til NTB.
Erfaringer fra tidlige valg viser at resultatet kan endre seg dramatisk i løpet av opptellingen, da oppslutningen om de ulike kandidatene og partiene varierer i ulike deler av landet. Dermed har det vært ventet at det endelige resultatet vil bli jevnere enn de første resultatene, som viste opp mot 60 prosents ledelse for Erdogan.
Idet nesten 70 prosent av stemmene var telt opp, hadde Erdogan fått drøyt 55 prosent av stemmene, ifølge Anadolus oversikt. Ince har fått over 29 prosent.
Det er også knyttet spenning til hvor stor del av setene i nasjonalforsamlingen Erdogans parti sikrer seg. Ifølge Reuters hadde partiet 44 prosent da nesten 70 prosent av stemmene var talt opp. Dermed ligger det an til at partiet må støtte seg på sin alliansepartner, det nasjonalistiske MHP, som foreløpig har fått 11,5 prosent.
Inchens parti CHP hadde 21,5 prosent av stemmene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
Et spenningsmoment er om det prokurdiske partiet HDP kommer over sperregrensen på 10 prosent. De foreløpige resultatene tyder på at de kan klare det og dermed havne på vippen i nasjonalforsamlingen.
Det er kommet flere meldinger om forsøk på valgfusk, særlig sørøst i landet der størstedelen av landets kurdere bor.
Myksvoll sier han er overrasket over at det ikke er rapportert om mer juks i løpet av stemmegivningen.
Valgobservatører fra Europarådet er blitt stoppet av tyrkisk politi og forhindret fra å observere valget i Tyrkia.
– Vi ble nærmest sjikanert, sier Nikolaj Villumsen fra det danske partiet Enhedslisten. Han var søndag i byen Diyarbakir, sørøst i Tyrkia.
Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har også observatører i landet. To av dem ble nektet innreise i landet.
Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) er også OSSE-observatør, og meldte tidligere søndag at han fikk utført oppgaven uten problemer i valglokaler utenfor Ankara.