Tyrkia har i flere dager etterlyst en forklaring på forsvinningen, og nå har flere andre land sluttet seg til kravet.
Den saudiarabiske journalisten og dissidenten befant seg inne i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul da han forsvant tirsdag i forrige uke. Hans tyrkiske forlovede ventet utenfor, men hun så aldri at han kom ut igjen. Formålet med besøket var å ordne med skilsmissedokumenter som trengtes for at Khashoggi skulle kunne gifte seg på nytt.
Ikke navngitte tyrkiske kilder har sagt at Khashoggi ble drept og partert inne i konsulatet, for så å bli fraktet ut av bygningen av 15 saudiarabiske etterretningsagenter, men dette har Saudi-Arabia avvist.
Tyrkiske myndigheter har bedt om å få undersøke det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å se om de finner spor etter Khashoggi, og tirsdag skal Saudi-Arabia ha gitt grønt lys for dette.
Både den britiske og franske regjeringen ba samme dag om en rask oppklaring på hva som har skjedd. Det gjorde også EU etter at USA stilte samme krav dagen før.
FNs høykommissær for menneskerettigheter krever også svar. David Kaye, FNs spesialrapportør for ytringsfrihet, har dessuten bedt om en uavhengig, internasjonal granskning av saken. Han mener at saken setter Tyrkia i et vanskelig dilemma ettersom Tyrkia må forsøke å opprettholde et godt forhold til Saudi-Arabia samtidig som landet skal håndtere en viktig og høyprofilert etterforskning.
Khashoggi var kjent som en skarp kritiker av mannen som nå regnes som Saudi-Arabias reelle leder, kronprins Mohammed bin Salman (33). Blant annet var han motstander av krigen som Saudi-Arabia fører mot houthiene i nabolandet Jemen.
Fordi han fryktet for represalier, bodde han i frivillig eksil i USA der han også var fast bidragsyter på Washington Posts kommentarsider.
Bin Salman, også kjent under initialene MBS, ble utnevnt til kronprins i 2017. Han har siden forsøkt å skape seg et image som en reformvennlig leder, blant annet ved å oppheve forbudet mot at kvinner kjører bil.
Men parallelt har han satt en rekke mulige motstandere i husarrest under påskudd av at han vil bekjempe korrupsjon. Han har også iverksatt boikott av nabolandet Qatar og fengslet kjente menneskerettsaktivister.
Til tross for skarp internasjonal kritikk har han heller ikke vist noen tegn til å ville avslutte den blodige krigen i Jemen.
Flere eksperter er sterkt kritiske til den unge kronprinsen.
– Siden han ble kronprins og de facto leder, har Saudi-Arabia beveget seg inn i en æra der intern utilfredshet, uansett hvem som står bak, møtes med brutalitet, skriver Lina Khatib, leder for Midtøsten og Nord-Afrika-programmet ved tenketanken Chatham House, i et innlegg i avisen The Guardian.
Hun er også kritisk til reformprogrammet han har lansert.
– Initiativer som å tillate kvinner å kjøre bil, sies å komme fra toppen, snarere enn fra grasrota. Noen av de kvinnelige aktivistene som kjempet for saken, er pågrepet og tilbakeholdt for å signalisere at staten ikke bøyer av for internt press, skriver hun videre.
Trump-administrasjonen har også trappet opp presset mot Saudi-Arabia, som USA under Trump har hatt et stadig tettere samarbeid med.
– Vi ber saudiarabiske myndigheter om å støtte en grundig etterforskning av Khashoggis forsvinning og gi innsyn i resultatene av denne granskingen, sier utenriksminister Mike Pompeo.
* 59 år gammel saudiarabisk journalist, kommentator og regimekritiker.
* Forsvant etter å ha gått inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i Tyrkia 2. oktober.
* Har tidligere vært rådgiver for den saudiarabiske regjeringen.
* Som skribent har han vært svært kritisk både i arabisk og vestlig presse mot kronprins Mohammed bin Salmans politikk.
* I september 2017 flyktet Khashoggi fra hjemlandet, ifølge ham selv av frykt for å bli pågrepet, i likhet med mange andre dissidenter.
* Khashoggi har siden bodd i eksil i USA og har blant annet har skrevet for The Washington Post. Han beskriver hjemlandet som preget av frykt, trusler og pågripelser.
* Tyrkiske myndigheter mener han aldri forlot konsulatet.
* Anonyme tyrkiske tjenestemenn sier til flere internasjonale medier at myndighetene mener han ble drept inne i konsulatet.
* Saudi-Arabia benekter anklagene. Kronprinsen har invitert tyrkisk politi til å ransake konsulatet og sier de ikke har noe å skjule.
* Verken Tyrkia eller Saudi-Arabia har presentert noen beviser for påstandene.
(©NTB)