Om oss

Resett er en politisk uavhengig mediekanal. Vi jobber for demokrati og ytringsfrihet. Vi skal være kritiske til makt og kjempe for de som ikke så lett kommer til orde. Det innebærer også å kritisere og være et alternativ til de etablerte mediene.

Resett følger Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Vi er:

Helge Lurås, ansvarlig redaktør.
[email protected]
Utdannet siviløkonom og cand. mag. med sosiologi, idehistorie og sosialantropologi i fagkretsen. Bakgrunn fra Forsvaret, med flere utenlandsoppdrag, hovedsaklig i Bosnia. Har vært analytiker for Forsvarets Overkommando (Etterretningstjenesten), rådgiver for Norsk utenrikspolitiske institutt (NUPI), leder og grunnlegger av Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA), og sikkerhetpolitisk kommentator.

 

Lars Akerhaug, redaksjonssjef.
[email protected]
Lars Akerhaug (f.1981) er journalist med bakgrunn fra blant annet VG og Aftenposten. Har studert arabisk språk i Syria og Egypt. Lars Akerhaug har gitt ut bøkene «Norsk Jihad» (2013), «En norsk terrrorist» (2015) og «Siste jul i Kairo» (2016). I 2018 samarbeidet han med Sylvi Listhaug om hennes bok «Der andre tier».

 

Anass Derraz, journalist
[email protected]
Journalist og samfunnsøkonomistudent med interesse for økonomi og politikk.

 

Einar Hammer, journalist
[email protected]
Utdannet fra Universitetet i Oslo, forfatter og har utgitt flere bøker, yrkeserfaring fra blant annet IT og bistand.

 

Shurika Hansen, kommentator
[email protected]
Samfunnsdebattant og talsperson for Sekulær allianse. Utdanner seg til sosiolog.

 

John M. Johansen, kommentator
[email protected]
Frilansjournalist og samfunnsengasjert kommentator med bakgrunn fra politikk og politiarbeide.

 

Christofer Owe, videoprodusent
[email protected]
Frilans fotograf og produsent for NRK, TV2, TVNorge, VG
og andre gjennom 30 år.

 

Kristin Spitznogle, kommentator
[email protected]
Kristin Spitznogle er en psykolog og forfatter som har publisert forskningsartikler i internasjonale tidsskrifter og gitt ut flere bøker. Spitznogle har vært mye brukt som ekspert-kommentator i norske medier generelt, hun har vært en aktiv samfunnsdebattant med en rekke kronikker på trykk, og hun har formidlet fag som foredragsholder rundt omkring i landet. Hun har jobbet som programleder i TV med en egen samlivsserie, og hun har vært skribent for flere magasiner og aviser. Kristin Spitznogle jobber i dag som privatpraktiserende psykolog i Oslo, og skriver nå for Resett.

 

Henrik S. Werenskiold, utenriksjournalist
[email protected]
Henrik har en mastergrad (MSc) i politisk økonomi fra BI i Oslo og to bachelorgrader (BA) i internasjonale relasjoner og internasjonal forretningsadministrasjon fra det amerikanske universitetet i Paris. Han følger aktivt diverse emner innenfor internasjonale relasjoner og politisk økonomi, og har jobbet som researcher innenfor disse temaene i en årrekke. Henrik snakker engelsk, fransk, norsk og spansk flytende. Han behersker også godt portugisisk, har et viderekomment nivå i klassisk arabisk (fusha), samt en elementær forståelse av italiensk og tysk.

 

Maria Zähler, journalist
[email protected]
Journalist og kommentator, teknisk kyndig med arbeidserfaring fra IT-bransjen og svært interessert i politikk.

 

Resett er et aksjeselskap. Styreleder er Monica Staff.