Frykten for å si det man mener

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Da jeg kom hjem fra jobben i går, leste jeg til min glede et svært godt innlegg fra Espen Goffeng på NRK Ytring. Hans refleksjoner i En venstreside på villspor fikk meg til å tenke på hva mennesker mener, men ikke sier. Og også på hva jeg nettopp har stemt, og hvorfor. Jeg skrev dette først på Facebook, og nå trer jeg altså ut i offentligheten med det også på Resett. For min del tenker jeg at det var en risikosport å skrive det jeg gjorde, men det er nå som det er, og nå ligger det jo der ute.

For å bruke venstresidens retorikk, så stemte jeg direkte for et “kaldere samfunn”. Det gjorde jeg fordi jeg er en av de som syntes innvandring og skepsis til en religion og kultur fjernt fra vår egen, er en av de viktigste sakene som ingen andre enn FrP sier noe om (og knapt nok de). Samtidig er det nok ikke bare venstresiden og Ap-folk som ikke “tør” å si noe. Nesten ingen av oss andre tør heller av hensyn til familie, venner, jobb. Denne settingen er skapt av venstresiden. Vi har en fryktkultur.

Det foreligger da altså undersøkelser om hva vi velgere mener er de viktigste temaene i samfunnet vi lever i. Og det finnes også undersøkelser om at et flertall blant befolkningen i flere land i Europa er skeptiske til innvandring fra muslimske land. Samtidig kommer det fremskrivninger av demografiske tall som peker mot et mulig muslimsk flertall i Oslo i 2070, jamfør Resett nå på lørdag.

Hva dette vil bety, og om det bør gjøres noe med, er det svært få eller ingen som har en særlig god og faktabasert diskusjon om. Dette til tross for at det finnes gode indikasjoner på hva folket mener, samt hva som kan være sannsynlige konsekvenser av den unnfallenheten som nå råder. Det var ikke engang et tema i valgkampen, og selv i FrP var det vel noen som lurte på om temaet var “lurt å snakke” om.

I et land som Norge som har stor sans for utredninger om den minste lille endring, så ties det altså fullstendig om en av de største demografiske endringer siden krigen. Dette er mildt sagt frustrerende. Denne utfordringen kommer ikke til å gå bort av seg selv, og det oppleves som ansvarsløst å ikke fronte den.

Jeg har derfor bestemt meg. Dette er mitt lille bidrag til at vi begynner å si det vi mener.

 


Publisert: Sep 14, 2017 @ 2:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jørn-Inge Throndsen

Velger

Latest posts by Jørn-Inge Throndsen (see all)

 • invernes

  Dette har man jo sett lenge nå , når journalister spør tilfeldige på gaten så ser man på trynet deres at de lyver av frykt.
  Å håå nei stemmer ikke FRP osv, vi blir grunnet sensurfrykt og redsel for hva andre mener og gjør en nasjon av løgnere.
  i det lange løp er ikke dette bra for helsen vår.

 • PogChamp 👌

  Veldig bra! Jo flere som står opp for de verdier og meninger man har, jo bedre. Jeg har selv valgt å være ærlig med familie og venner om mine meninger og min støtte til FrP, spesielt når det gjelder utfordringer knyttet til innvandring og integrering, og selv om det kan være litt ubehagelig å snakke om noen ganger så er det bedre å være ærlig med seg selv og andre om hva man står for. Det er min oppfordring til alle andre som kanskje befinner seg i en lik situasjon. Det er konsekvenser for å være stille eller ikke snakke sant om det du mener, akkurat som det er konsekvenser for å stå opp for seg selv.

 • bitten

  Ingen har noe, verre retorikk , en venstresiden , når det gjelder , dette rasist – begrepet ,
  og som der, man har islamfobi , hvis man er noe kritisk , til innvandringspolitikken .

  Listhaug sa, et fakta ord , nå er det slutt med snikislamfobi ordet , ja nå er islamfobi –
  begrepet , tatt fullstendig av , i fra hele venstresiden , mot andre islam – kritiske ,røster .
  JA og Siv sa jo en gang , nå pågår det ,snik – islamisering , av hele samfunnet ,
  bare at nå, har det gått over til , en fullstendig islamisering av landet .

  Så er det aller best , med å være anonym , når man vil , diskutere innvandrings – spørsmål ,
  ellers så får man, hele venstresiden på nakken, i stor harme , sinne , etter seg .

  • Frida Fredriksen

   Venstresiden har både SANNHETSFOBI og VIRKELIGHETSFOBI for ikke å glemme FRPFOBI.
   Det er den såkalte Proffesoren i Islam,HR GULE som har kommet med disse oppdiktede ordene som islamfobi osv….
   Om SV og venstresiden hadde fått styrt alene hadde vi blitt oversvømt av migranter på søken etter honningkrukken.
   Men de har ingen planer om hva som skjer når krukken er tom og ingen bidrar til å fylle på…..
   Derfor er deres virkelighetsfobi farlig for Norge.
   Se til Sverige og deres problemer som ikke er problem i følge Løfven.
   For han er blind også i tillegg til de nevnte fobier😉

   • Richard Krogstad

    Islamofobi er et konstruert ord første gang brukt av Det Muslimske Brorskap. Brukt for å nedsnakke kritikere av islam.

   • Enrico2

    Virkelighetsfobi er et bra ny-ord ! Love it !

 • Synøve Siskan Utne

  Flott innlegg. Det er på høy tid at man tar fra venstresiden muligheten til å true oss til taushet fordi det da hagler med skjellsord,Denne terroren fra venstresidens politisk korrekte bør adresseres og tilintetgjøres, for konsekvensene av den hodeløse innvandringen lar seg ikke lengre begrave, til tross for pk pressens iherdige forsøk.

 • Siv Bjørk

  Bra skrevet. Stemte også for ett “kaldere samfun”

  • Vegard Fjellbo

   Bra. Jeg liker skisport og vil ikke under noen omstendigheter at Norge skal bli varmt.

   • Siv Bjørk

    ja eru gæærn.. vi er jo født med ski på beina.. hva skal vi med ett varmere Norge 🙂

 • Finn

  Helt enig med deg Jørn-Inge👍
  Det er jo kjent fra tidligere at veldig mange mennesker er mer redde for å holde en tale enn å dø!😳
  Når man er ærlig og ikke får støtte fra mennesker som helt sikkert er enige så er det klart et dilemma, og det er jo garantert bakgrunnen for de nedsettende angrep innvandringskritikere må tåle!
  Har lenge sagt hva jeg mener og har heldigvis venner og kjente som stort sett er enige!
  Det skulle bare mangle, når vold og voldtekter blir normalisert og bortforklart med straffer helt hinsides folks rettsoppfatning!

 • Tor Dahl

  I det liberale samfunn er det enklere å komme ut av skapet som homofil – enn som FrP velger…

  Når får vi portrettintervjuet med SVern som kom ut av skapet som “frepper”?

 • JanRunarBrunsvik

  Jeg er i samme posisjon som deg, og fremmedkulturell innvandring diskuterer jeg kun med de som er nærmest som jeg vet har de samme tanker og spørsmål rundt temaet, å f.eks uttale meg i nrk’s spalte Ytring under kronikker om innvandringstema er uaktuelt nettop pga frykt for å bli stemplet og hengt ut på styggeste vis. Man skriver tross alt under fullt navn der og en del folk på venstresiden er dyktige på å hetse. Her på Resett ser jeg at det etterhvert er en del ressurssterke intelligente personer som tør å si hva de mener under fullt navn, da er det vel på tide å gjøre det selv også. Jeg er i utgangspunktet ikke på høyresiden politisk, men venstresiden har mistet meg av to årsaker, den ene er det denne vedvarende hetsen mot de som ikke følger meningene til de som har tatt monopol på hva som er korrekte holdninger, sannhet og godhet, det andre er venstresidens ukritiske aksept av ideologisk feminisme og de faktiske og praktiske konsekvenser av dens implementering politisk.

 • Frida Fredriksen

  Jeg forstår godt hva Throndsen mener og kjenner meg igjen.
  Jeg er en av dem som står frem med mine meninger også i sosiale media og debatter. Vi hjelper venstresiden når vi tier og er stille om den negative farlige utviklingen vi ser i vårt samfunn og som vi er imot.
  Jeg blir sjikanert til å være rasist,høyrekstremist,nazizs,facist….osv…osv….og det som verre er.
  Tror flere av oss bør reise seg opp for våre verdier som er b.l.a. Ytringsfriheten,likestilling ol.
  Viktige verdier som ikke kom helt av seg selv. Verdier som er truet fordi Islam gjør en bred inntreden i vårt samfunn.
  Når unge kvinner står med hijab og snakker om frihet og forsvarer dette kvinneundertrykkende plagget,blir jeg sint.
  Når små jenter kommer til barnehagen inntullet i side kjoler og hijab,gjør det vondt i mitt hjerte.
  Terrorfaren ligger som et ondt slør over Europa og verden.
  Vi ser problemene i Sverige etter flere tiår med en feilslått liberal asyl/innvandringspolitikk.
  Svensk media melder i dag: Massevoldtekter som politiet ikke hadde kapasitet til å oppklare og pågripe noen før etter 1 år var gått,fordi det var så mange drap som måtte etterforsker. Det sier oss litt om svenske tilstander.
  Derfor la oss sammen stå opp for våre verdier og reise oss sammen mot Idelogien Islam som er den største faren for hele Europa.
  Ja,til strengere asyl og innvandring!

  • Judith Henriksen

   Helt enig!

  • Simen Hanssen

   Jeg er forsåvidt enig med deg, men mener ikke at det er ‘verdier’ som vi først og fremst må verne om, men vårt folk. Kulturrelativistene er faktisk inne på noe når de trivialiserer hva “norske verdier” og “norsk kultur” egentlig er. Det har tross alt endret seg i alle tider, og er merkbart annerledes på mange punkter om man bare ser et par generasjoner tilbake. På 1800-tallet ville de fordømt mange av de verdiene vi idag ser på som selvsagte og “norske”. Og de igjen, ville blitt fordømt av vikingene som kom før dem.

   Det vi derimot KAN verne om, er vår identitet. Vår felles historie og felles opprinnelse, som strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Det er dette som virkelig binder et folk sammen, og oppmuntrer til et empatisk og samholdende samfunn. Uten dette grunnlaget til felles, er vi ikke lenger en nasjon, men rotløse individer som bare tilfeldigvis deler samme område å leve på.

   Alle av verdens suksessfulle og harmoniske samfunn, er og har bestått av en etnisk homogen befolkning. Det blir mindre interessekonflikter mellom forskjellige grupper, i kamp om ressurser og makt. Det blir mindre fokus på likestilling mellom grupper, og alle kan konsentrere seg om å yte sitt beste, uten ødeleggende faktorer som kvotering av underrepresterte grupper. Og man har større velvilje til å dele sine goder, om man ikke frykter at dette vil komme til ulempe mot seg selv og sin gruppe senere.

   Den etniske heterofiseringen av våre nasjoner, burde bli kallt ut for det den er; et direkte agressivt angrep på vårt folk og våre samfunn!

   • Frida Fredriksen

    Jeg er helt enig med deg i det du her nevner. Demokratiet,ytringsfriheten vår står i fare. Det er to grunnpilarer i vårt samfunn. Rives det så rives våre røtter,kultur og alt du også nevner ned. Vi ser jo etter flere tiår hvor utvasket ting har blitt i vårt land. Så her står alt for fall om vi ikke tar grep og ikke minst bladet fra munn og protesterer.

    • Simen Hanssen

     Jeg mener at prinsipper som demokrati og ytringsfrihet kun er verdifulle i den utstrekning det er anvendelig for å bedre vårt folks levekår. Slik de demokratiske prosessene opptrer idag, kan man argumentere for at det faktisk er skadelig for vårt folks fremtid og levekår. Og ytringsfrihet er kun gjeldende i den grad folk tør å ytre seg, uten å frykte voldsomme sosiale avstraffelser. I så måte, har vi i hundrevis av år hatt en særdeles innskrenket ytringsfrihet.

     Om alt kommer til alt, og vi blir nødt til å velge mellom disse abstrakte prinsippene, eller vårt folks videre eksistens og velferd, vet jeg hvor jeg står.

 • Geir Ivar Jørgensen

  Å velge bevisst et “kaldt samfunn”, er temmelig ekstremt, spør du meg. Å gjøre det på grunn av fremmedfrykt er helt klart fobisk.

  • Brian Cohen

   Og du er blant dem han sikter til, forstår jeg.

  • Joakim Karlsen

   Tror ikke du helt fatter poenget her.

  • Kim Andre Henriksen

   Her kom et godt bevis på politisk korrekthet. Venstresidens brunbeising ruller videre…

  • Sebastian Maddox

   Det å kalle det pga “fremmedfrykt” er nøyaktig det problemet som artikkelforfatteren prøver her å belyse. Takk for et glimrende eksempel på venstresiden sin stygge måte å stemple folk på.

   • Judith Henriksen

    Akkurat!

  • TanteBlaa

   Å velge bort islamisering er ikke fremmedfrykt. Vi vet etter hvert veldig godt hva som skjer i ethvert samfunn hvor islam får utbre seg. Det er ikke fremmed, men kjent.

   • Tom

    godt poeng!

   • Frida Fredriksen

    Her er vi helt enig!

  • Eirin Munkebye

   Vi går, iflg “ekspertene”, mot global oppvarming, så vi trenger ikke være så redd for et “kaldt samfunn”, det kan komme godt med. Når det gjelder “fremmedfrykt”, er vi etterhver blitt godt kjent med de fremmede, og frykten for (noen av) dem, er svært reell…

   • Skvatt

    Jau, klimaet verte varmare og varmare samstundes som samfunnet verte kaldare og kaldare. Nett det som alle ansvarlege parti ikkje ynskjer og som båe Støre og Hareide hev åtvara mot.

  • Frida Fredriksen

   Ordet Kaldt samfunn er Støres ord. Vi har ikke noe kaldt samfunn. Men vi har et samfunn der terror,frykt ol henger over oss p.g.a. innvandring og det flerkulturelle fellesskapet som venstresiden har tutet oss full med gjennom årene. Det fellesskapet knekker vår økonomi,gir ufred og frykt i vårt samfunn. Når små guttebarn blir lemlestet ved norske sykehus for å tilfredsstille jøder og muslimers religiøse ritualer. Når voldtektsmenn og mordere sitter i norske fengsler og ber om halalmat fordi det er synd å spise annet ,osv. Da er det gått alt for langt i feil retning.
   Ingen spør om hva guden deres sier om drap og vold. Eller overgrepet på barn blir oversett og tiet ihjel.
   I dag leser vi om æresdrap på en ung kvinne der 6 familiemedlemmer er fengslet. Dette er bare litt av den veien Norge føres,en vei og retning jeg ikke ønsker for mine barn,barnebarn og kommende generasjoner.

  • Vegard Fjellbo

   På samme som feks Støre kan jeg definere at venstresiden ønsker et kaldt samfunn. Og dermed kan jeg med rette hevde at de som stemmer til venstre bevisst velger et kaldt samfunn. Ergo er Mor Lille en sten.

   Eller så kan vi alle ha en diskusjon basert på hensiktsmessige premisser og med logisk oppbygde resonnementer som før i tiden.

 • William Bakke

  Det sies at man ikke skal skape frykt og uro ved å advare mot mørke skyer og harde tider. Men å unngå fakta og feilinformere, er vel ikke med på å holde balanse i regnskapet?

 • Torgrim T. Storvik

  Vi må våge å stå opp for fornuften og ta ubehaget ved å bli kalt “fascist”, “rasist” etc. i vårt eget hjem. I valget mellom løgn og lykke bør vi velge lykken, for løgnen vil aldri føre til lykke i det lange løp!

  • Enrico2

   Snart blir “fascist”, “rasist” og “nazist” hedersbetegnelser…

 • Antistatisk

  Du ansporer meg til å begynne å tone flagg også nå. Jeg har vært en kujon og feig i lang tid og støttet høyresiden i skjul… Nå er det slutt! Jeg kryper fram fra under min brunbeisede stein… https://uploads.disquscdn.com/images/3215c72bbbc7c21a20b46330938e75eb8cffa807084d4abc1c3dd9f2d0c4ee28.jpg

 • #thisbird

  Herlig – full støtte fra meg. Dessverre er jeg av dem som ikke tørr å stå frem slik som deg av frykt for å bli stemplet av venner og kolleger, så jeg biter tennene sammen og holder det for meg selv. All ære til deg og andre som står oppreist.

 • Svein Svendsen

  I bunn og grunn så hører jeg hjemme på venstresiden, men unnlot i 2009 helt å stemme, og har i de to siste valgene stemt FrP på grunn av folkevandringen som skjer i ly av flyktningekonvensjonen og islams stadig større plass i samfunnet. Det er ingen andre partier av de med mulighet for innflytelse som har vist noen vilje til å ta opp disse temaene. Og det skal litt til for at jeg hopper over til å stemme på venstresiden igjen. Det vil ikke kun nytte med endring i retorikk. En reell politisk endring i form av innstramning må til på asyl- flyktning- og islamområdene.

  Vestlige land skal være solidariske med lidende i afrikanske og asiatiske land, men ikke i form av å la disse gjøre våre land til sine hjem. De har egne hjem, og skal hjelpes så godt det lar seg gjøre der eller i naboland. Ved en tenkt krig i Sverige vil det være riktig at svenske flyktninger får beskyttelse i Norge, ikke at de sendes til land langt borte, og slik er det også med flyktninger i afrikanske og asiatiske land.

  Reproduksjonsraten flere afrikanske og asiatiske land er for øvrig direkte uansvarlig, og legger et enormt press på vesten. Det er faktisk ikke slik at vesten har plikt til å ta seg av overbefolkningen i land med en uansvarlig stor reproduksjon, og gi disse velferd og en fremtid.

 • Joakim Karlsen

  Veldig enig i dine betraktninger Jørn-Inge. Du setter helt klart ord på noe som er fortiet og feid under teppet. Mange tenker mye rundt de tingene du nevner og føler seg hverken hørt eller hensyntatt. Tiden er vel nå inne for å bli hørt, at “demokratiet” faktisk begynner å fungere etter hensikten, og ikke bare etter globalistenes agenda.

 • Geiseric

  En ting som er viktig å ha i bakhodet er at frykten er gjensidig i slike fryktkulturer. De som skremmer med meningsterror og ensretting er selv redde for en motreaksjon.

  Det er nok å se på hva som skjedde i USA 2016. Alle hånte Trump og hans tilhengere. “Basket of deplorables”, som Clinton kalte dem. Folket (dvs. europeiske amerikanere) slo tilbake, reiste seg som én mann og stemte Trump inn i Det hvite hus. Clinton sitter ennå i godstolen og slikker sine sår (nå også i bokform), mens hun tar flere yogatimer og drikker hvitvin. Det er fortsatt mange på begge sider av dammen som har problemer med å la det synke inn at Clinton-klanen tapte valget. Folket gjorde ikke som eliten ville og forutsa.

 • Nei

  De aller fleste land i verden har ikke blitt styrt på en ordentlig måte, og det gjelder ikke bare ti år tilbake og frem til i dag. Det gjelder for alltid disse har eksistert. Det betyr at verdiene de kollektivt besitter er årsaken til dette. Bare fordi en tar disse ut av slike land og putter de inn i gode demokratier, så betyr ikke det automatisk at de vil ta til seg våre verdier. Det fungerer bare ikke på den måten.

  Derfor er det helt legitimt og fornuftig å be om at det utvises forsiktighet med noe som faktisk allerede har forandret vårt samfunn. Det betyr ikke at du er en nazist eller en ond person. Og det er nettopp det vi skal ha oss frabedt, at vi strukturelt sett er rasister, blant mye annet djevelskap. Vi skal ha en rasjonell diskusjon basert på fakta og komme opp med en løsning basert på fakta.

 • Vegard Fjellbo

  Venstresiden radikaliseres ytterligere. De hevder nå at norske medier konspirerte med høyresiden for å vinne valget:

  https://www.dt.no/nyhet/politikk-og-samfunn/valg-2017/jagland-mistenker-norsk-presse-for-direkte-intervensjon-i-valget/s/5-57-724357

  Dersom konspirasjonsteorien holder vann, så er det et demokratisk problem, mener venstresiden. For høyresiden har patent på å konspirere. Dessuten består høyresiden av kalde mennesker mens venstresiden er varme. I grunn er dette ganske opplagt. Bare se på kjøkkenkranen din.

  Mest sannsynlig er det slik at du får kaldt vann hvis du justerer den til blå farge og du får varmt vann hvis du justerer den til rød farge. Har naturen konspirert med noen østeuropeere for å få til dette?

 • Jens Janssen

  Synd ikke flere gjorde som deg i valget. Hvis ikke velgerne sender signaler politikerne forstår kan vi heller ikke forvente endringer. Må det gå like langt som i Sverige før folk flest reagerer?

 • Jean de Valette

  Jeg gikk inn på facebooksiden din Jørn.
  Hadde veldig lyst å like posten din som en liten støtte, men jeg endte kun opp med å skrive her at du har min fulle støtte.
  Skulle ønske jeg var halvparten så tøff som deg..

 • LasseRon

  Siden KRIGEN?? Dette er den største demografiske endringen i Norge siden siste istid!

  Vi har gått fra nær 100% etniske nordmenn til under 80% på 40 år.
  Til sammenligning er det over 500 år siden Columbus kom til Amerika. Hvor er indianerne nå?

 • HansLysglimtJohansen

  Flott!

 • Nei

  Selvsagt, de fleste forstod det. Alle tror de står for det godeste og beste. Det er derfor det er så viktig å kunne snakke sammen på en intellektuell måte fri for ideologi og fordommer.

 • Astraios

  Bra skrevet!

  Vi skal ikke finne oss i at venstresiden og meningseliten skaper en fryktkultur og driver med sjekking av “likes” på facebook eller angir og tyster til venner og arbeidsgiver.

  Dette var noe man drev på med i DDR – men nå har norsk venstresiden overtatt samme ekle praksis.

  Kjenner flere som ikke tør si at de stemmer Frp av frykt for å bli støtt ut av sine “venner”.

 • Scott Johansen

  En meget god kronikk som viser at Norge faktisk er et av verdens mest konforme land, hvor det er politisk ukorrekt å ikke mene det samme som naboen. Denne er verdt å lese når det kommer til den ikke børekraftige innvandringen til Europa.
  “Hvorfor godta kontinuerlig masseinnvandring? Fordi
  det lønner seg. Men hva hvis det ikke lønner seg? Da vil slutningene som
  er stablet oppå dette fundamentet vakle.”
  http://asletoje.com/jornalism_details.php?id=204

 • Erling Marthinsen

  Ti år for sent men uansett: Velkommen inn i realistenes rekker. Våre barns framtid er det viktigste av alt. Da kan man ikke bry seg om at man risikerer at noen venstreskruller I venneflokken sletter seg på Facebook. Ps: etter mange år som svært innvandringskritisk har jeg ikke opplevd en eneste ting som kan kalles plagsomt (bortsett fra de ekstremt dårlige argumentene til motparten).

 • Kjell Torbjørn Dirdal

  Jeg er enig i det som blir beskrevet her. Jeg er for et kaldere samfunn, slik som venstre siden har opptrådt til nå med AP i spissen når det kommer til innvandring og integrering så ser jeg ikke lyst på landet vårt og de verdiene vi har i dag.

  Vi er nødt til å sette på bremsene og si når mening. Nok er nok. Denne galskapen må det blir en slutt på. Jeg har stemt FRP med overlegg. Innvandring må ta slutt.

 • mom

  Hurra for ytringsfriheten,Listhaug er åpen for å høre folket.Det er bare å stille spørsmål.
  Å det er det viktig at vi gjør, selv om valget er over.

 • Ann O Nym

  Jeg stemte også for “et kaldere samfunn”.

 • Tvisynt

  Godt sagt, det er grunner til at man holder godt kjeft. Rasist og fascist har man ikke lyst til å bli kalt. Men jeg spør bare , hvilket muslimsk land har et Rødt medlem eller en SVer egentlig lyst å bo i? Samme spørsmål stilles til Krfere og Venstrefolk.

 • Ellen Due Brynjulfsen

  Jeg er helt enig. Også i det at Frp knapt nok tør prate om det. Det ef en av grunnene til at jeg gikk ut av Frp i 2015 etter 20 år i partiet.
  Derfor startet jeg SelvstendighetsPartiet. Et parti som vil ut av EØS og Schengen og som vil sette fokus på islam og innvandringen.
  Vi var i listesamarbeid med Alliansen dette valget, men i og med at vi i ShP er et sentrumsparti og Alliansen til høyre vil vi ved kommune- og fylkestingsvalget forsøke å stå på egne ben.
  Jeg har lært gjennom livet og spes i det siste at ytringsfrihet har du kun om du er enig med de politisk korrekte (PK-ene), eller er du alt det stygge de kan komme på å kalle deg.
  Så folkens, gå inn på SelvstendighetsPartiet.com og se hva vi står for.

 • Paulus Klippe

  På 60-tallet hadde vi samfunnsmøter på vidregående skole med innledere om aktuelle tema, etterfulgt av debatt. Vi diskuterte sak og respekterte de som uttrykte meninger vi var uenige i eller endog ikke likte. En selvfølge dannede mennesker i mellom, dengang. Det er ikke lett å bli kvitt mobbing i skolen når politikere og journalister oppfører seg som de gjør nå til dags.

 • deivy

  det at folk ikke tør stå fram med hva de virkelig mener er nok at de redde for å få disse galningene på venstresiden på døren, jeg har aldri hørt at folk med venstresympati er redd for å få folk fra høyresiden på døra.I motsetning til msm mener jeg personlig at venstreraddisene er en mye større fare for folks sikkerhet, en god del av dem sitter godt plassert i aviser radio og tv og får spre sin idelogi som på sikt kommer til å ødelegge dette landet , en håndfull høyre ekstremister som er dyrket frem av venstresidens feilslåtte politikk utgjør ingen fare de er så marginal at det er ingen problem å holde dem under oppsikt ,det er verre med andre siden

  • Nils Petter Wathne

   Takk Gud for de såkalte Høyerekstreme.

 • Hans Olav Sande

  Jeg skriver det jeg mener i kommentarfeltene, og kommer med fakta jeg kan føre bevis for, men har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt slettet og utestengt, spesielt fra FB.

 • Nils Petter Wathne

  Dette er viktige
  ord som en politiker må lære seg og følge på Stortinget!

  Professor Janne Haaland Matlary sier følgende:

  “Det er sikkerhet for egne borgere og ikke «redde verden» som er en
  regjerings første plikt. Den er valgt av sine borgere, ikke av verdens
  migranter og flyktninger.”

  • Ingolf Å Nilssen

   Bare for å dempe iveren: Demokratiet forvitrer, makta er på få hender, det er nettverksdemokrati, landet blir bundet av internasjonale lover og regler, menneskerettigheter, EØS avtaler, FN osv osv,…hva kan vi selv bestemme over i eget land? !

   Vi kan velge de folkevalgte, men hva kan de gjøre? Fortelle oss hva vi ikke kan gjøre?

 • Per T pesc

  Dette er da ikke noe å være flau over. Jeg er selv stolt av å være Norsk og europeer. Det er dette som gir meg selvrespekt og håp for fremtiden. Derfor så ønsker jeg også å bevare vår kultur og etnisitet. Da den hvite rase faktisk er en av de minste i verden. Blant 4,3 milliarder asiater, 1,5 milliarder afrikanere og 900.000.000 arabere. Så er vi kun ca 400 millioner hvite europeere. Hvem er det som er minoritet her. Så klart vi skal kjempe for å bevare oss selv. Europas jord har like stor rett til å være for europeere som Afrika for afrikanere. Vi har alle en rett til ett land hvor vi kan være trygge og kalle vårt eget. Det som i våre dager nå skjer i Europa er ikke noe annet enn ett folkemord. Mot minoriteten i verden ,det hvite folk. Godt beskrevet i folkerets erklæringen fra 1948. Godt hjulpet av the Kalergi plan og Barcelona erklæringen. Sist nevnte som ikke er noe annet enn at grensene også skal åpnes mot Tyrkia Israel , tunis , algeri. Marocco, Libanon, Libya, Syria , Libanon Egypt og saudi Arabia . Hvorfor skjuler mediene dette for oss ? Hvite er nå allerede blitt en minoritet i flere europeiske byer. Så også i flere bydeler i bla Oslo. Og da det med viten og vilje fra myndighetenes side plasseres ut mennesker fra den tredje verden i stadig flere boligområder , så presses den hvite befolkningen ut. Noe som bryter totalt med flere punkter i FN sin konvensjon av 9 desember 1948 ( folkemordkonvensjonen) 1. Å drepe medlemmer av gruppen ( terror angrep , mord osv rettet mot en spesiell gruppe ) 2. Å forårsake alvorlig legemlig eller sjelelig skade på medlemmer av gruppen. ( som når eldre mennesker blir tvunget vekk fra de stedene familien har bodd i generasjoner , fordi de døler seg utrygge og nervøse pga av mengden av oåinnvandrere i nabolaget) 3. Bevisst la gruppen utsettes for levevilkår som tar sikte på å bevirke dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis. ( dette er den uroen vi alle føler for den totale forandring som skjer rundt oss mot vår vilje og som igjen fører til mistrivsel , tidligere død, mere sykdom og mindre antall fødte barn) 4. Å påtvinge tiltak som tar sikte på å forhindre fødsler innen gruppen ( hvem ønsker vell å sette barn ril verden i en slik usikker tid, når det gjelder sitt folka fremtid) 5.Med makt å overføre barn fra gruppen til en annen gruppe.

 • Ole

  Det er pga dette jeg tror AP har gjort et dårlig valg. Og jeg tror det kommer til å gå enda dårligere for dem til neste valg. Som at liksom AP gjorde det dårlig fordi han har arvet penger av bestefaren sin.

 • Enrico2

  At vi har en fryktkultur er helt klart. Jeg fikk beskjed av en bekjent at han ikke ville være venn med meg mer på fb fordi jeg ikke støttet venstresidens syn på innvandring. Jeg har flere ganger startet å skrive innlegg som jeg har slettet uten å publisere det fordi jeg var redd for å miste venner, bli sagt opp, komme i PSTs søkelys etc. Dette fordi man ikke vet hva som kan skje om man ytrer sin politiske ukorrekte mening. Og å diskutere politikk i familien går heller ikke… Jeg gir forsåvidt f i hva jeg blir kalt, men det er avsporende for debatten og skaper unødige motsetninger. Så jeg stemte også for et kaldere samfunn og er stolt av det.

 • ingep

  Endelig har det blitt slik her i forumet at det ikke er mulig for noen og gjemme seg bak navn som ikke er deres eget ….. Alle må stå til ansvar for det de sier ( skriver ) , og ikke gjemme seg bar “Ola Dunk” …. Jeg har alltid skrevet det jeg mener , og har fått mye kjeft for det , men alle har lov til det , men ikke hetse folk og fe …… At venstresiden skal importere snyltere og velgere fra andre kulturer på andres bekostning er de fleste folk enige i at ikke er rett . At folk skal hjelpes i krig , er ok , men de skal sendes hjem ved første anledning . De skal ikke bli en belastning på etniske folk i landet de kommer til hverken økonomisk eller kulturelt . I noen land der disse folkene kommer fra , er det forbudt å forkynne annen religion enn den som den pedofile Landeveisrøveren står for …. Det er dødsstraff å forkynne om Jesus og bibelen …. Hvorfor skal vi da godta deres voldelige ukultur , voldtekt og drap som denne ukulturen står for ???? Hvordan venstresiden klarer å forbinde de som ikke vil ha noe med Islam og dems disipler med Nazister begriper jeg ikke , for Nazipartiet var jo Nasjonalistsosialister ,,,,, Partiet het jo NasjonalSosialistisk parti -…… Noe som i dag er nærmere Arbeiderpartiet ……… Vidkun Quistlig var jo før han startet eget parti NS , medlem av Bondepartiet , dagens SenterParti…… Både Nazipartiet og Islam har jo som mål å utrydde Jødene ……….. Og det har ikke partiene på ytterste høyresiden i Norsk politikk ……Hva slags suppe Venstresiden i Norsk politikk lager , tror jeg ikke de vet selv engang , men at det de holder på med er mye tull , er uten tvil ….Jeg for min del kaller en spade for en spade , og har uttalt mange ganger at jeg ikke er intressert i at flyktninger fra muslimske land skal få fotfeste i Europa , og ikke i Norge ….. Se bare til Sverige , er der de får herje fritt ….Får ikke h¨åpe at det blir slike tilstander i Norge i fremtiden ……Og al oss få delta i frie diskusjoner om det som faller oss inn , uten at noen står ved døra de når du skal ut og ta dag for dine ytringer ….

 • Åse-Karin Kaland Larsen

  De fleste er helt enig med meg når vi diskuterer de negative problemene vi har i forbindelse med innvandring, men ønsker ikke å involvere seg eller gi uttrykke for dette. Som hun sa min gode venninne: Jeg holder meg langt unna å diskutere politikk, og i hvert fall ikke på nettet. Dette har nok med frykt for å bli kritisert for sine meninger å gjøre. Nå er det imidlertid på tide at man legger frykten til side.

 • Tim Hansen

  Jeg er så heldig at jeg kan si hva jeg stemmer til familie og omgangskrets uten å bli fordømt. Men så befinner jeg meg heller ikke i et miljø hvor venstrekreftene dominerer og undertrykker. Derimot regner jeg med at enkelte av mine “venner” på facebook vil takke for seg dersom jeg er åpen om mine politiske meninger.